Dženan Čamović, Bosanac koji živi u Americi, osumnjičen je da je ranio trojicu policajaca u Njujorku. Čamović je, kako se sumnja, jednog policajca, koji je poslat kako bi sprečio pljačkanje radnji tokom protesta zbog ubistva Džordža Flojda, prvo izboo nožem, a potom još dvojicu ranio iz vatrenog oružja. U njega je potom pucao drugi policajac i sada se Čamović nalazi u bolnici u kritičnom stanju, a policajci koje je ranio su van životne opasnosti.

Incident se odigrao u Čerč aveniji, a policajcima koje je Čamović napao su u pomoć pritekle kolege, od kojih je jedan potegao pištolj. Čamović je pokušao da mu otme oružje, koje je opalilo i ranilo dvojicu policajca, jednog u ruku i jednog u šaku. Drugi policajci su pucali na Camovića zbog čega se on sada nalazi u kritičnom stanju.

Mediji sada prenose da Čamović nije imao kriminalnu prošlost, ali FBI istražuje da li je napad imao veze sa islamističkim terorizmom.

Njujork post navodi da sam Čamović nije bio poznat kao osoba povezana sa terorizmom, ali da je bio u kontaktu sa ljudima koji to jesu.

Čamovićev rođak ispričao je Njujork postu da on nikada nije izrazio nikakvo „antipolicijsko“ raspoloženje i doveo je u pitanje izveštaj o incidentu koji se odigrao u sredu uveče u Bruklinu.

„Poznajem ga od kad je bio sasvim mali. Da je ovo terorizam, nelogično mi je“, rekao je njegov rođak koji želeo da ostane anoniman. „Ovde je odrastao, engleski mu je jedini jezik. Bio je dobar kao dete, koliko dete može biti dobro“, dodao je on.

Ova izjava dolazi pošto vlasti istražuju napad kao mogući teroristički akt, delimično zasnovan na porukama protiv policajaca koje je Čamović navodno objavio na društvenim mrežama.

Rođak, kog su agenti FBI viđali ispred zgrade u Bruklinu, gde Čamović živi sa roditeljima i sestrom, rekao je: „Izuzetno poštujem policiju, ali lako je optužiti muslimane za terorizam“.

„Možda je bio napadnut, možda je bio isprovociran, možda je uzviknuo ‘Alah’, kako kad neko kaže ‘Bože’, niko ne zna. Nadam se samo da će policija obaviti svoj posao“, ispričao je rođak.

Komšija, Kristofer Song (62), rekao je da Čamovića prepoznao sa fotografije.

„Izgledao je kao mirna osoba, nikada nikog nije dirao“, rekao je komšija. „Za njega kažu da je policajcu zabio nož u vrat, to je suludo“, dodao je on.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.