(FOTO) I ona se vraća u školu: Greta Tunberg sa rancem na leđima posle godinu dana

0
Foto Profimedia

Mlada aktivistkinja Greta Tunberg objavila je da se vraća u školu posle godinu dana odsustva tokom kojeg se posvetila pitanjima klime širom sveta.

“Moja godina odsustva je završena, tako se dobro osećam što sam ponovo u školi”, napisala je 17-ogodišnjakinja u tviter poruci uz sliku na kojoj je nasmejana sa torbom na leđima i biciklom u rukama.

Nije navela u kojoj ustanovi i u kom gradu nastavlja školovanje.

Pohađala je školu do juna 2019. i devetog razreda, jednakog prvom gimnazije, a često je pratila nastavu na daljinu te godine zbog brojnih putovanja.

Kada je trebalo da se vrati u školu na jesen 2019. objavila je da uzima godinu odsustva zbog ozbiljnih socijalnih problema i tokom te godine je dosta putovala.

Odbijajući da leti avionom da bi ograničila svoj ugljenični otisak, našla je mesto na katamaranu mladog australijskog para da se vrati u Evropu posle 11 nedelja provedenih na američkom kontinentu.

Tamo se susrela sa svetskim vodjama u UN, sastala se sa Barakom Obamom, primila ključeve Montreala i prošla SAD i Kanadu na vozilu na struju Tesla koje joj je pozajmio Arnold Švarceneger.

(Beta)