(FOTO) Gde Amerikanci mogu slobodno da putuju: Srbija među jednocifrenim brojem zemalja

0
Foto: Profimedia

Od kako se epidemija koronavirusa razbuktala u Srbiji, svakoga dana stižu vesti u koje države građani Srbije ne mogu ni pod tačkom razno, ko je produžio zabrane, ko planira da ih produži. Ipak, Srbija je u kontekstu otvorenih i zatvorenih granica u jednom slučaju sa druge strane. I to u slučaju Sjedinjenih Američkih Država.

SAD su najpogođenija zemlja od početka pandemija, sa više od 4,6 miliona slušajeva koronavirusa i više stotina hiljada preminulih.

Zbog toga su joj mnoge zemlje “okrenule leđa” i zabranile ulazak u zemlju građana Sjedinjenih Država.

Ne i Srbija.

Na interaktivnoj mapi CNN-a prikazano je gde građani Amerike mogu da putuju ovog leta i ta mapa prikazuje Amerikanci slobodno mogu da putuju samo u Srbiju, Severnu Makedoniju, Albaniju, Tursku, Tunis, Meksiko, Dominikansku Republiku i na Maldive.

Još su samo tri države u Evropi otvorile svoje granice i to uz oštre restrikcije i propisane uslove, kada su u pitanju građani SAD – Velika Britanija, Hrvatska i Ukrajina.

Pored toga, građani SAD uz restrikcije i visoke kriterijume mogu u Egipat, UAE, Tanzaniju, Kambodžu, Jamajku, Belike i Ekvador, kao i u neko od centralnoameričkih, ostrvskih zemalja.

Interaktivnu mapu pogledajte OVDE.