(FOTO) Dve slike Venecije iz vazduha, jedna pre i jedna posle korone: Šta se promenilo na vodenim putevima ovog italijanskog grada

0
Foto: Profimedia

Evropska svemirska agencija objavila je dve fotografije Venecije snimljene u razmaku od godinu dana ističući uticaj pandemije koronavirusa na njene čuvene vodene puteve, preneo je CNN.

Slike, od kojih je jedna snimljena 13. aprila ove godine, a druga 19. aprila 2019, pokazuju koliko se dramatično smanjio broj čamaca u glavnoj saobraćajnici tog italijanskog grada od početka krize COVID-19.

Venecija, smeštena u severonoistočnoj Italiji, poznata je po svojoj mreži vodenih puteva. Otkakako je Italija najavila zatvaranje od 8.marta, grad koji je obično prepun turista, bio je skoro prazan.

Razne mere koje podrazumevaju obustvu gotovo svih ekonomskih i privrednih aktivnosti koje se primenjuju širom sveta imale su brojne uticaje na životnu sredinu.

Nekoliko dana pošto je Venecije zatvorena, njeni stanovnici počeli su da dele fotografija riba u vodi koje obično nema zbog čamaca.

Italija je među državama koje su najpogođenije koronavirusom na svetu.

Broj ljudi koji je preminulo od posledica koronavirus je 21.645, pokazuju podaci Univerziteta Džon Hopkins.