(FOTO) Bura u Skupštini: Svađali se radikali sa Zoranom Mihajlović, pa joj poklonili roze donji veš

0
Foto: Profimedia

U Skupštini Srbije došlo je do nezapamćenog incidenta zbog sukoba radikala i ministarke Zorane Mihajlović, pa je rad nastavljen tek posle dve pauze i tri opomene.

Prva pauza od deset minuta proglašena je kako bi se uspostavio red posle oštrog sukoba poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete i ministarke Zorane Mihajlović, a pošto je jedna od članica ministarstkog kabineta za vreme govora poslanika, pokazala odštampani papir na kojem piše “radikalska laž”.

Radeta je tražila od predsedavajućeg Đorđa Milićevića da ih izbaci iz sale “kao što su nedavno izbačeni neki koji su nosili transparente”, posle čega je Milićević odredio pauzu.

Sukob je počeo kada se Radeta u toku obraćanja ministarki obratila rečima “Kako vas nije sramota lopužo lopovska!” i rekla da dok govori “ministarka beči i pravi face kao svojevremeno iza leđa premijerke Ane Brnabić”.

Radeta je govorila da nije sve idealno u gradnji puteva i dala za primer problem pet sela u okolini Čačka koji nemaju puteve ni pružni prelaz, a da država nije htela da uvaži njihove zahteve jer su navodno skupi, iako je tu poginulo 13 ljudi.

Ministarka Mihajlović oštro je uzvratila da radikali “danima lažu”, da su nevaspitani, i da je “sve laž što kažu već danima, mesecima i godinama”.

“Lažete jer ne postoji ni jedan papir ili ponuda da je neka kineska kompanija ponudila niž cenu za Moravski koridor, dakle lažete da sam uzela 300 miliona na Moravskom koridoru, lažete da sam ja špijun, američki ili britanski, i građani to slušaju godinama” rekla je Mihajlović.

Ona je ponovila da nikad nije uzela mito i da neće više da odgovara ovoj političkoj partiji i da šta god radili ne mogu da izbrišu ni jedan kilometar autoputa za koji je zadužena.

“Možete da me napadate, na radikalske laži neću više odgovarati. Nastavite, radili ste to i pre 20 godina, izvlačili pištolje na studente, za mene je priča sa vama završena!”, rekla je Mihajlović.

Radeta je ponovila da ovakvu salvu uvreda ni jedan ministar nije izgovorio poslaničkoj grupi, i tražila da predsedavajući reaguje zbog transparenta “radikalska laž”.

Posle deset minuta sednica ponovo nije mogla biti nastavljena jer su predstavnici Ministarstva nastavili da drže taj transparent, dok je radikal Milorad Mirčić rekao da je zbog toga što je ministarka “poznata po tome da troši državne pare na lične stvari”, ta stranka “pripremila poklon”.

Mirčić je tada otpakovao ženski donji veš koji je poklon za ministarku, i time zaradio opomenu predsedavajućeg Veroljuba Arsića, a još dve opomene zaradila je poslanica SRS Ružica Nikolić koja je i pored zabrane prišla ministarki i donela joj “poklon”.

Posle još jedne pauze od pet minuta, Skupština je nastavila rad.

Zorana Mihajlović: Šta još treba da se desi…

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović, pitala je danas pred  novinarima u holu Skupštine Srbije “šta još treba da se desi pa da se obajvi da se u Skupštini desilo nasilje”.

Ministarka je rekla da je “posle pet sati slušanja laži i nesitina koje je iznosila jedna politička partija, ona imala dužnost da se javi i kaže da to jesu laži”.

Mihajlović je rekla da su joj tada poslanici Srpske radikalne stranke s mesta dobacili reči koje ne može da ponovi i da su joj posle dva poslanika prišla i nasrnula na nju.

“Kako se to zove? Izvinite šta još treba da se desi da mi kazemo da je došlo do nasilja u Parlamentu” pitala je Mihajlović i rekla da će nastaviti da se bori protiv nasilja svake vrste.

(Beta)