Forum beogradskih gimnazija traži da se omogući učenicima da se upišu u srednju školu na osnovu ostvarenog uspeha u osnovnoj školi, pošto je danas odloženo za četvrtak polaganje testa iz matematike koji je procureo.

U saopštenju Foruma beogradskih gimnazija navodi se i da je nakon što su 2013. godine „provaljeni“ testovi iz matematike tadašnji ministar prosvete, Žarko Obradović, iako nije bilo dokaza da su oba testa „provaljena“, doneo je odluku da se tadašnji maturanti upišu na osnovu ostvarenog uspeha u osnovnoj školi.

Forum beogradskih gimnazija poziva aktuelnog ministra prosvete Mladena Šarčevića da zbog osnovane sumnje u regularnost ispita donese istu odluku i ove godine.

Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra prosvete, tim povodom je u izajvi za „Blic“ rekla da „Forum beogradskih gimnazija nije reprezentativan sindikat“ i da Ministasrtvo prosvete „još jednom moli da profesori ni iz jednog razloga, a posebno ne iz političkih, ne učestvuje u dodatnom stresiranju dece i njihopvih roditelja“.

„Policija intenzivno radi na pronalaženju pojedinca koji se poneo neprofesionalno, ali i neljuski, a i Ministarstvo prosvete od jutros sprovodi svoju internu istragu po školskim upravama širom Srbije“.

Sve o ovoj temi pročitajte OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.