Formira se “široka koalicija” srpske zajednice na Kosovu: “Pripremamo se, razgovaramo…”

0
Foto: Tanjug

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da su u toku razgovori o formiranju koalicije stranaka, organizacija i pojedinaca iz srpske zajednice na Kosovu, ali je demantovala da će formiranje biti ozvaničeno 5. avgusta, preneo je Danas.

„U toku je priprema i razgovori sa predstavnicima Srba sa Kosova, diplomatskim predstavnicima i stanovnicima“, kazala je Trajković za agenciju Beta.

Ona je istakla da na Kosovu ne postoje uslovi za normalne izbore jer se Srbi više ne kandiduju kao protivkandidati Srpske liste nakon ubistva dvojice kandidata za predsedenika opštine Severna Mitorovica.

„Mi moramo da se formiramo i od međunarodne zajednice zatražimo da obezbedi izbore kako bi se razbio ‘mafijaški sistem’ koji ne dozvoljava Srbima da se pojave kao protivkandidati“, kazala je Trajković.

“Netačna je informacija” da će se danas formirati koalicija srpskih opozicionih stranaka, demantovali su predstavnici ovih snaga za KoSSev.

Nenad Radosavljević za KoSSev navodi da razgovora o koaliciji ima, ali da su oni još uvek nezvanični.

„Naravno da se o tome razgovara, naravno da ćemo da se sretnemo, ali kada i gde, to nećemo da kažemo. Zato što u ovom ludom vremenu, niko nije siguran. Otkud ova informacija uopšte? Meni to nije jasno. Samo sam ja taj koji je sve to koordinisao i sa svima razgovarao. Mislim da me špijuniraju”, rekao je Radosavljević.