Američki magazin Forbs objavio je godišnju listu najbogatijih ljudi sveta. Na spisku se našlo 2.755 osoba čije bogatstvo premašuje milijardu dolara, a više od polovine svetskog bogatstva nalazi se u rukama prvih 20 milijardera na listi. Prvi put među milijarderima je i Kim Kardašijan.

Uprkos pandemijii koronavirusa, prethodna godina je bila rekordna -ostvaren je porast bogatstva za pet biliona dolara i najveći broj novih milijardera u jednoj godini (493), među njima i Kim Kardašijan.

Na prvom mestu Forbsove liste nalazi se, četvrtu godinu zaredom, osnivač „Amazona“ Džef Bezos, čije bogatstvo iznosi 177 milijardi dolara, što je značajno povećanje u odnosu na prošlogodišnju listu. Tada je Bezos imao 113 milijardi dolara.

Drugo mesto zauzeo je osnivač kompanija „Tesla“ i „Spejs Eks“ Ilon Mask sa 151 milijardom dolara. Mask se prošle godine nalazio na 31. mestu, kada je imao 24,6 milijardi dolara u vlasništvu.

Među prvih pet su i direktor kompanije „Luj Viton Moet Henesi“ Bernar Arno, osnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts i osnivač i direktor „Fejsbuka“ Mark Zakerberg.

Voren Bafet se prvi put u poslednjih 20 godina našao na šestom mestu. 

Iz nove Forbsove liste ističe se podatak da zajedničko bogatstvo prvih 20 milijardera na listi iznosi 2,1 bilion dolara, što je jednako polovini ukupnog svetskog bogatstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.