Prvi put u Srbiji, društveni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u intenzivnom programu stručne podrške „Originalni lideri“. Kroz predavanja i radionice biće u mogućnosti da ojačaju sopstvene kapacitete, dodatno razviju svoj biznis, rade na kreiranju i sprovođenju adekvatnih razvojnih planova i tako utiču na promene u društvu.

Cilj ovog programa, koji sprovodi Fondacija Novak Đoković kroz Original platformu, je unapređenje poslovanja društvenih preduzetnika, koji će dobiti konsultantsku podršku u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad sa iskusnim društvenim preduzetnicima i biznis konsultantima. Originalnost ovog programa ogleda se i u biznis koučingu na kojem će učesnici raditi tokom celokupne edukacije. Program sadrži individualni, grupni i zajednički rad, traje 4 meseca i potpuno je besplatan.

Društvenim preduzetnicima smatraju se lica kojima je prilikom pokretanja biznisa prioritet ispunjavanje određene društvene misije i pozitivan uticaj na društvo. U Srbiji posluje oko 1200 ovakvih preduzeća, a ovaj sektor zapošljava više od 10 hiljada ljudi u našoj zemlji.

„Kako se ova preduzeća bave plemenitim ciljem rešavanja esencijalnih problema kao što su isključenost, siromaštvo, nezaposlenost, i mnogi drugi, programom „Originalni lideri“ želimo da im pružimo podršku, osnažimo njihovo poslovanje i doprinesemo njihovoj održivosti. Naš osnovni cilj je da promovišemo duh društvenog preduzetništva kroz edukaciju, podršku i povezivanje. Projekat je dosta jedinstven po tome što program krojimo baš po potrebama svakog polaznika pojedinačno a ne unapred, kako bismo im u potpunosti pomogli da se izbore sa svim izazovima sa kojima se susreću i omogućili im dalji rast i razvoj“, istakla je Danijela Jovičić, koordinatorka projekta ispred Fondacije Novak Đoković.

Svi zainteresovani društveni preduzetnici sa teritorije Srbije čije preduzeće postoji najmanje jednu godinu, mogu da se prijave putem sledećeg linka Konkurs je otvoren do 24. januara, a broj učesnika je ograničen.

Pokrovitelj projekta je Erste Banka, koja već tri godine kroz program socijalnog bankarstva „Korak po korak“ pruža edukativnu, mentorsku i finansijsku podršku društvenim preduzetnicima, a neki od partnera su Biznis koučing škola Sinhronia i Coworking i Coliving oaza Mokrin House.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.