Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu uručio je kompanija NIS zahvalnicu za saradnju u školskoj 2018/2019. godini, na ceremoniji upriličenoj u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu povodom obeležavanja Dana Fonda.

Svečanosti, tokom koje su uručene zahvalnice partnerskim institucijama, prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Novom Sadu, Saveta Fonda, Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Grada Novog Sada, kompanije NIS, kao i brojne druge zvanice. Takođe, tim povodom uručeni su i sertifikati najboljim stipendistima Fonda za ovu školsku godinu.

Dejan Jakšić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, je tom prilikom izjavio da je ovaj univerzitet velika zajednica koju čini oko 50.000 studenata.

„Nadam se da će vas stipendije motivisati na dodatne napore, ali i ostale studente da naporno rade i da i oni pokušaju da u narednom ciklusu uđu u poziciju u kojoj se vi danas nalazite“, poručio je rektor Jakšić studentima stipendistima i dodao da današnji događaj ne bi bio moguć bez donatora koji prepoznaju značaj ulaganja u najbolje studente.

Zahvalnicu je u ime kompanije NIS preuzeo Stefan Despotović, direktor Departmana za eksterne komunikacije NIS-a.

„NIS je već dugi niz godina prepoznat kao jedan od privrednih lidera u Srbiji, ali ono na šta smo ponosni je i obiman program društveno-odgovornog poslovanja koji sprovodimo. Tu posebno mesto zauzima saradnja sa univerzitetima i obrazovnim ustanovama, kao i podrška mladima i talentovanima, što će NIS svakako nastaviti da čini i u narednim godinama“, rekao je tom prilikom Despotović.

Kompanija NIS, u okviru svog korporativnog programa „Energija znanja“, dodeljuje stipendije preko Fonda za darovite studente Univerziteta u Novom Sadu od školske 2014/2015. školske godine. U okviru saradnje sa Fondom, NIS je do sada stipendirao preko 20 studenata novosadskih fakulteta, a u ovoj školskoj godini je dodelio četiri stipendije studentima sa fakulteta i smerova od interesa za poslovanje kompanije – Tehnološkog fakulteta, smer Naftno-petrohemijsko inženjerstvo i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, smer Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa. Stipendisti za vreme studiranja prolaze stručnu praksu u NIS-u, a po završetku studija zapošljavaju se u kompaniji.

Osim kompanije NIS, zahvalnice su dobili i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Grad Novi Sad, DDOR Novi Sad i Javno komunalno preduzeće „Informatika“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.