Fon Kramon izričita: “Ako Srbija želi u EU, mora da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova”

5
Printscreen/YouTube/Kosovo Online

(Beta) – Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon (von Cramon) izjavila je danas da ukoliko Srbija želi da se pridruži Evropskoj uniji (EU) mora da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

“To nije pitanje ‘ili-ili’. Znamo poteškoće u vezi s tim (uvodjenjem sankcija Rusiji), (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić je objasnio sve, ali bez obzira na to mi moramo da vidimo posvećenost Srbije da se za početak suoči sa sankcijama Rusiji i zavisnosti od ruskih energenata”, rekla je Viola fon Kramon za list Nova.

U postizanju konačnog sporazuma, dodala je ona, EU očekuje i priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

“Obaveze postoje i na kosovskoj strani – implementacija sudske odluke o manastiru Dečani, da pripreme nacrt plana za formiranje Zajednice srpskih opština”, kazala je fon Kramon.

5 KOMENTARA

  1. Niti oni žele nas, niti mi želimo u EU, niti EU odlučuje o tome, već USA.Ali dobro mora neka priča o tome da se vrti, kao mi sa njima imamo najveću razmenu itd.To je zato što im služimo kao jeftina radna snaga, pa su još dobili i ozbiljne subvencije za to.Ne isplati se njima da isti ti ljudi koji sada rade za 300-400 evra, dođu kod njih da isto to rade za 2000

  2. Ako EU želi da postanemo članica neka nam nadoknade štetu koju sa nam naneli,da obeštete porodice nastradalih i osakačenih,neka vrate oteto Kosovo i Metohiju pa onda da se lepo dogovorimo ko ljudi.
    Ako neće ……daleko im lepa kuća.

  3. Да ли ова може да схвати како Србија не жели у ЕУ?

  4. Дал’ могу и ја једну анализу типа “До Солуна сто сомуна” да напишем, пре него што се ова поново јави ? После неће бити ни велика, а још мање ће бити потребна било каква анализа, за све оне са мало здравог разума. Можда само кратки некролог чланству Србије у ЕУ ?

Comments are closed.