FMK nastavlja diskusiju na temu „Da li smo i zašto glupi?“

0

Edukativni online razgovori na temu korona virusa privlače sve veću pažnju javnosti

Veliku pažnju javnosti privukla je nedavno održana diskusija u organizaciji Fakulteta za medije i komunikacije pod nazivom „Da li smo i zašto glupi“. Stručnjaci iz oblasti humanističkih nauka analizirali su političke, ekonomske i društvene kontekste i alate komunikacije tokom kriznog perioda nastalog globalnom pandemijom korona virusa. Ujedno, ova diskusija je bila najispraćenija do sada. U skladu sa tim, predstavnici FMK odlučili su da 30. maja u 19 časova održe nastavak ove diskusije, na kojoj će uvaženi profesori Fakulteta zajedno analizirati načine na koje nas različiti aspekti modernog društva čine podložnim manipulaciji.

Tokom trajanja vanrednog stanja, edukacija i pravovremeno informisanje ostali su jedan od osnovnih prioriteta FMK, a organizovanjem tematskih debata i diskusija o gorućim pitanjima u društvu Fakultet je podsetio i na značaj razvijanja kritičkog mišljanja.

O mitovima i istorijskim narativima koji su uticali na život kakav vodimo danas, o načinu na koji mediji oblikuju poruke, kao i na koji se način statistika može koristiti u manipulativne svrhe govoriće nam učesnici razgovora Dragana Stojanović, Lazar Džamić, Predrag Marković i Ivan Rečević, koji će se krizom baviti, kako iz ugla medija i marketinga, tako i istorije i studija kulture.

Sa ciljem da zajedničkim snagama dobijemo odgovor na ovo provokativno pitanje: „Da li smo i zašto glupi?“, Fakultet za medije i komunikacije poziva sve zainteresovane da razgovor prate uživo i postavljaju svoja pitanja na zvaničnoj Facebook stranici Fakulteta (fmk.beograd).