Film „Nečista krv“ od 17. januara na platformi NETFLIX

0
Foto: This and That Productions

Nakon velikog uspeha pred domaćom i regionalnom publikom film „Nečista krv – Greh predaka“ (Bad Blood), u režiji Milutina Petrovića i produkciji This and That productions, nastavlja svoj život na popularnoj platformi za filmove i serije NETFLIX. Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na delima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio NETFLIX. Film će biti dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske, u naredne dve godine na ovoj platformi.

„Ugovor koji smo potpisali (This and That productions i NETFLIX), zahvaljujući našim partnerima kompaniji Videomite, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice“, izjavila je Snežana Penev van Hauvelingen ispred This and That production i dodala: „sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput NETFLIX-a.“

„Prilikom rada na ovom projektu odgovornost je bila velika, jer smo na platno želeli da prenesemo likove koje je pre više od jednog veka napisao čuveni Bora Stanković, a pre skoro pola veka u filmske junake oblikovao veliki Voja Nanović. Imajući u vidu sve to, ovaj ugovor o emitovanju na NETFLIX-u vidim ne samo kao priliku za promociju filma, već i šansu promociju naše kulture zbog čega sam izuzetno srećna”, izjavila je Snežana ispred This and That produkcije koja se zahvalila Filmskom centru Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije na podršci pri realizaciji filma.

Film “Nečista krv – Greh predaka” u bioskopima je pogledalo više 100,000 ljudi, a ovenčan je i mnogim filmskim priznanjima – najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, prva nagrada na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu pripala je ekipi filma, specijalna nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljena je Feđi Štukanu za ulogu Kolja u filmu “Nečista krv- Greh predaka” na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Fantastičnu glumačku podelu predvode Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.