Film ‘’Leto kada sam naučila da letim’’ videlo 100.000 gledalaca

  0

  Film ‘’Leto kada sam naučila da letim’’ Radivoja Andrića u bioskopima je, nakon nešto više od dve nedelje prikazivanja, pogledalo 100.000 gledalaca.

  Kritika i publika jednoglasno su pohvalili fantastičnu mladu glumicu Klaru Hrvanović, kao i maestralnu Olgu Odanović, koja je i sama rekla da joj je ovo bila uloga života. Među komentarima se često čulo i oduševljenje činjenicom da u filmu, zbog dobrog spoja zabave i snažnih emocija, podjednako uživaju sve generacije publike, od 7 do 77.

  Povodom ovih lepih vesti, ekipa filma je objavila spot za pesmu legendarne Bisere Veletanlić ‘’Sećanja’’, deo muzike za film koju je komponovao Vasil Hadžimanov.

   ‘’Leto kada sam naučila da letim’’ prati mladu Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve babe. Ipak, nova prijateljstva, simpatije i dugo čuvane porodične tajne pretvoriće ovo leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo iskustvo i nezaboravnu avanturu.

  U pitanju je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, prema kojoj je scenario za film napisala Ljubica Luković.

  Ovaj film je i veliki povratak za reditelja Rašu Andrića i to čak 16 godina nakon hita ‘’Kad porastem biću kengur’’, koji je, kao i njegovi prethodni filmovi ‘’Munje!’’ I ‘’Tri palme za dve bitange i ribicu’’, stekao kultni status i veliki broj fanova.

  U filmu još igraju i Žarko Laušević, Snježana Sinovčić, te mladi glumci Luka Bajto i Ema Kereta Rogić. Film ‘’Leto kada sam naučila da letim’’ realizovan je u ko-produkciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž. Producenti su Maja Popović Milojević i Milan Stojanović, direktor fotografije je Dušan Joksimović, montažer filma Dejan Urošević, kompozitor Vasil Hadžimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, kostimografkinja Momirka Bailović, a scenografkinja Tajana Čanić Stanković.