Jedne noći pre nekoliko godina rediteljka Selin Song (Celine Song) sedela je u baru između dvojice muškaraca, obojice bliskih ljudi iz različitog perioda njenog života. Jedan je bio njen suprug iz Njujorka, drugi je bio njena prva ljubav iz detinjstva dok se još kao dete nije odselila iz Južne Koreje.
Iz autobiografske priče nastao je scenario za naslov PROŠLI ŽIVOTI (Past Lives) o kome svetska kritika piše da je reč o jednom od najboljih ostvarenja godine, a koji če se od četvrtka, 26. oktobra naći na repertoaru domaćih bioskopa.

https://www.youtube.com/watch?v=-SIS6t_orpQ 

The Guardian, Rolling Stone, Daily Telegraph samo su neki od viđenijih medija koji pozitivno ocenjuju film, navodeći da je reč o moćnoj čežnji, najboljoj ljubavnoj priči godine, do sigurnog kandidata za nagradu Oskar. Na prestižnom sajtu Rotten Tomatoes film je ocenjen sa 98% pozitivne kritike.

Priča prati dvoje veoma povezanih prijatelja iz detinjstva koji se razdvajaju nakon što jedno od njih odlazi iz zemlje. Devojčica Nora zajedno sa svojom porodicom emigrira iz Južne Koreje i dvadeset godina kasnije, u Njujorku, ponovo se sreće sa svojim starim prijateljem suočavajući se sada sa svim onim što se naziva sudbinom, ljubavlju i životnim izborom.

„Reditelja Song pretočila je svoje seme iskustva u film  koji se ne bavi pukim ljubavnim trouglom. Bavi se nečim emocionalno složenijim, delovima sopstva koje gubimo dok sazrevamo u odrasle ljude i načinima na koje oni koje volimo oblikuju naše živote,“ navode iz produkcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.