Kompanija FCA Srbija predstavila je novi model na našem tršištu, dugoočekivani „Alfa Romeo Tonale“, vozilo iz najpopularnijeg C SUV segmenta koje zauzima udeo od 25 odsto u prodaji.

Vrhunski dizajn, najsavremenija tehnologija (nivo autonomne vožnje 2) i vrhunski motori su aduti sa kojima je italijanska fabrika krenula u osvajanje tržišta.

„Tonale“ je po mnogo čemu jedinstveno vozilo na tržištu, sa više originalnih rešenja, ali nešto što će veoma privući kuoce je i NFT tehnologija „blokčejn“ koja omogućava da se svi bitni podaci automobila, servis, oštećenja, popravke, kilometraža, potrošnja,unose u vozilo bez mogućnosti preprevki i brisanja.

Ova digitalna lična karta vozila pomoćiće da vozilo sačuva vrednost tokom niza godina jer je isključena mogućnost prevarnih radnji prilikom kupoprodaje polovnog „Tonalea“.

Još jedna informacija biće veoma interesantna našim vozačima. Naime, u ponudi motora se nalazi i dizel agregat od 130 KS, radne zapremine 1,6 litara.

Ovaj model će sa veoma bogatim paketom opreme koštati 35.500 evra.

U ponudi je verzija i sa takozvanom mild-hibrid tehnologijom, koja je najnaprednija na tržištu pa benzinski motor sa turbinom, uz pomoć elektromotora isporučuje ili 130 ili 169 „konja“. Radna zapremina je 1,5 litara. Nažalost, za razliku od evropskih zemalja u Srbiji ovaj model ne može da dobije državnu subvenciju od 2.500 evra zbog drugačije homologizacije.

Cena ovog modela je 36.500 evra.

Zanimljivo je da „Alfa Romeo“ više nema problema sa nabavkom čipova i delova pa se ovi automobili mogu dobiti ili odmah po uplati, ima ih dosta na lageru, ili će se čekati na njih kao i pre izbijanja krize.

Na jesen stiže i najmoćnija plag-in hibridna verzija koja će moći samo na struju, uz punjenje baterije od 2,5 časova da pređe najmanje 60 kilometara.

Sistemi bezbednosti u „Tonaleu“ su vrhunski. Počevši od adaptivnog tempomata, kamera od 360 stepeni, automatskog parkiranja, čitanja saobraćajnih znakova, uočavanja vozila koja dolaze iz „mrtvog ugla“ pa do elektronskog sistema kočenja (Brembo klešta) bez žica, kablova.

U modernoj, sportskoj unutrašnjosti vozila su smeštena i dva ekrana koji omogućuju upotrebu i najnovijih sistema povezivanja.

„Alfa Romeo Tonale“ je model koji je najavio transformaciju brenda u potpuno elektrificiranu robnu marku, jer od 2027. godine „Alfa“ će kao i svi ostalu brendovi Stelantisa, proizvoditi samo električne automobile.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.