Fenomenalna nauka: Dan otvorenih vrata

  0
  Fenomen promo

  Uz  zabavne eksperimente, druženje i odgovore na brojna pitanja o tome kako uvesti decu u uzbudljiv svet nauke, 31. avgusta od 16 do 20 časova u naučnom centru Fenomen biće održan Dan otvorenih vrata.

  Kao jedinstveno mesto za radoznale, Fenomen predstojeće subote otvara svoja vrata svim roditeljima i deci uzrasta od 7 do 15 godina. Tokom druženja sa predavačima Fenomena, mladim naučnicima sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom, mališani će moći da se upoznaju sa fenomenalnom naučnom laboratorijom, otkriju o čemu se sve to priča na predavanjima u Fenomenovom amfiteatru, ali i kako se izvode naučni eksperimenti.

  S druge strane, roditelji će ovom prilikom moći da se raspitaju i o detaljima aktuelnog upisa mališana u Fenomen, temama koje će biti obrađivane kao i o terminima besplatnih probnih časova za svu zainteresovanu decu.

  Kroz narednih deset meseci, polaznici Fenomena baviće se planetama Sunčevog sistema, ali i time šta se nalazi ispod površine naše Zemlje, testiraće ljudska čula, proveravati u čemu je razlika između temperature i toplote… Deset pažljivo odabranih naučnih fenomena, po jedan za svaki mesec od septembra do juna, biće izučavani sa aspekta različitih naučnih disciplina, kroz niz interaktivnih radionica i predavanja, uz obavezno druženje u Fenomenovoj laboratoriji.

  Na ovaj način deca uzrasta od 7 do 15 godina dobijaju jedinstvenu priliku da se upoznaju sa novim licem nauke, onim koje je uzbudljivo, zabavno i izazovno, koje odgovara radoznalcima željnim da istražuju svet oko sebe.

  Naučni centar Fenomen osnovao je 2017. godine tim koji stoji iza Festivala nauke i Noći muzeja, dve u celom regionu prepoznatljive beogradske manifestacije koje se bave popularizacijom nauke i kulture. Već tokom prve dve godine postojanja, kroz Fenomen je prošlo više od trista mališana koji su sa zadovoljstvom izučavali najrazličitije naučne fenomene.

  Upis novih članova je u toku, a sve informacije mogu se pronaći na sajtu fenomen.rs, kao i putem društvenih mreža fejsbuk i instagram.