Fejsbuk protiv koronavirusa: Zabranjeni oglasi koji obećavaju izlečenje

0
Foto: Profimedia

Fejsbuk je odlučio da zabrani sve oglase koji obećavaju brzo izlečenje od koronavirusa ili šire paniku i dezinformacije u vezi sa epidemijom, prenosi “PA Media”, a piše Gardijan.

Povodom zabrane oglasio se i portparol Fejsbuka.

“Dok smo puštali i ovakve oglase, proučavali smo detaljnije ovakvu grupu i odlučili da takve oglase više ne odobravamo. Zato smo odlučili da zabranimo sve postove koji se odnose na koronavirus, a pokušavaju da promovišu preparate koji će momentalno izlečiti virus, aludirajući da su isporuke proizvoda ograničene i da bi što pre trebalo nabaviti preparate”, rekao je portparol Fejsbuka.

Zabrana se, pre svega, odnosi na pokušaje prevara sa oglasima koji promovišu proizvode sa oznakom “hitno”, “limitiran broj proizvoda” i “proizvod koji služi prevenciji od virusa”, a u vezi sa posledicama “Covid-19”.

Ova zabrana uključuje i oglase koji prodaju zaštitne maske za koje prodavci tvrde da su “100 odsto sigurne u zaštiti od koronavirusa”.

Fejsbuk je već počeo da uklanja postove koje promovišu lažne lekove, preparate, i čudotvorne napitke koji “ubijaju” Covid-19. Takođe, uklajanju se i neistinite tvrdnje da je ispijanje piva ili konzumiranje belog luka najbolje rešenje u borbi protiv virusa.