Kompanija Fejsbuk obećala je da će da razmotri ograničavanje lajv striminga nakon terorističkog napada na dve džamije na Novom Zelandu.

Operativna direktorka Šeril Sendberg slaže se s tim da „mora da se uradi više“. U napadu na Krajstčerč ubijeno je 50 ljudi, a originalni video je pregledan 4.000 puta, pre nego što je uklonjen, piše BBC.

„Svi mi iz Fejsbuka saosećamo sa žrtvama, njihovim porodicama, muslimanskom zajednicom i svima na Novom Zelandu. Mnogi od vas pitali su se s pravom zbog čega su onlajn platforme kao što je Fejsbuk korišćene za širenje užasnih snimaka napada. Slažemo se da moramo da uradimo nešto. Kao prvo, istražujemo ograničenja lajv prenosa u zavisnosti od prethodnog kršenja standarda i pravila zajednice“, napisala je Sendberg u pismu New Zeland Heraldu, prenosi techchurc.com.

Fejsbuk je objavio da je manje od 200 ljudi gledalo 17-minutni video iz Krajstčerču u lajv prenosu i da je prva prijava korisnika stigla 12 minuta nakon što je prenos završen. Društvene mreže pokušavale su da zaustave širenje videa, koji je dospeo na desničarsku stranicu za razmenu datoteka „8chan“, a zatim je napravljeno 1,5 miliona kopija.

Sendberg nije najavila nikakve izmene u pravilima, ali je naglasila da će Fejsbuk da uvede oštrije uslove za korišćenje funkcije FB Live, ali i blokirati svaku „pohvalu, podršku i promovisanje belačkog nacionalizma i separatizma“ na Fejsbuku i Instagramu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.