FBD traži da se Dveri “izbace” iz Saveza za Srbiju i da sud zabrani njihov rad

1
Beograd, 6.05.2020. - Predsednik Pokreta Dveri Bosko Obradovic obraca se novinarima, danas u centralnom holu Doma Narodne skupstine. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) osudio je incidente ispred Narodne skupštine i apelovao na opozicioni Savez za Srbiju da iz svojih redova isključi Srpski pokret “Dveri”, da se njihovi poslanici koji su umešani u jučerašnje događaje krivično gone, a ta organizacija zabrani.

U saopštenju FBD-a se navodi da lider “Dveri” Boško Obradović “ničim ne ukazuje” da će obustaviti sa ponašanjem koje su okarakterisao kao “nasilničko i remetilačko”.

Dodaje se da kako bi se jedino distanciranjem od “Dveri” sačuvao integritet protesta “Stop nasilju” čiji je povod bio fizički napad na jednog od lidera SZS Borka Stefanovića. 

“U suprotnom deliće punu odgovornost za sve posledice koje budu proizašle iz njihovog delovanja”, dodaje se u saopštenju.

FBD je istovremeno zatražio da se održi vanredna sednica Narodna skupština, na kojoj bi se poslanicima koji su učestvovali u jučerašnjim neredima oduzeli poslanički imuniteti “kako bi oni mogli krivično da odgovaraju za počinjena dela”.

“(Tražimo) da nadležni državni organi pokrenu postupak za zabranu rada i brisanje iz registra političkih stranaka Srpskog pokreta “Dveri” pred Ustavnim sudom Srbije, zbog delovanja koje je usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka i podsticanje mržnje i netrepeljivosti među svim građanima Srbije”, navodi FBD.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Bravo! Cudna je samo pasivnost ostalih clanica SZS po pitanju Dveri tj B.Obradovica .

Comments are closed.