(Beta) – Rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu Komunalne milicije Ranko Šekularac rekao je danas da ima zloupotreba kovid propusnica, njihovog falsifikovanja i korišćenja tuđih isprava, ali da se Komunalna milicija ne bavi dokazivanjem ispravnosti tih dokumenata.

Kako je Šekularac rekao za televiziju Prva, Komunalna milicija je ovlašćena da osobu, za koju se utvrdi da nema validan zeleni sertifikat, udalji iz objekta.

„To lice za nas nema sertifikat. Međutim, to lice je u riziku da iz jedne prekršajne odgovornosti pređe na teren krivične odgovornosti ukoliko se dokaže da je na neki način falsifikovalo ispravu, odnosno zeleni sertifikat“, kazao je Šekularac.

On je istakao da i svaki kovid redar može obavestiti nadležno tužilaštvo ili policiju, ukoliko posumnja u verodostojnost nekog dokumenta.

„To je jedno delo koje se utvrdjuje, koje se dokazuje, čime se Komunalna milicija ne bavi“, rekao je Šekularac.

Prema njegovim rečima, ugostitelju uglavnom poštuju propisane mere, a najviše nepravilnosti javljalo se u početku, kada su neki zbog neinformisanosti angažovali privatne laboratorije za brzo testiranje, što, kako je Šekularac naglasio, još uvek nije dozvoljeno.

On je ocenio da oko 20 odsto ugostiteljskih objekata nije radilo kada su mere važile od 22 časa, dok ih je sada znatno manje.

„Ono što je primetno je da su gužve u tim lokalima koji su odlučili da rade daleko manje nego što je to ranije bilo“, naglasio je Šekularac.

Kako je kazao, u Srbiji je trenutno angažovan 391 komunalni milicionar, ali na terenu, zbog odmora, bolovanja i rada u tri smene i zbog toga što pomažu „Parking servisu“, nikada nije više od 50, 60 milicionera.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.