“Fajzerove vakcine posle Nove godine stižu na nedeljnom nivou…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek preneo je danas novinarima da će Fajzer u januaru, februaru i martu na nedeljnom nivou da isporučuje Srbiji vakcinu protiv koronavirusa.

Đerlek je rekao da bi u januaru trebalo da bude isporučeno 78.000 doza vakcina, u februaru 98.000 i u martu 114.000 doza vakcina protiv kovid-19, prenosi Blic.

“To, pre svega, zavisi od proizvođača i mnogo drugih stvari, ali to su isporuke koje su planirane za Srbiju”, rekao je Đerlek novinarima ispred Gerontološkog centra Beograd, gde je danas počela vakcinacija korisnika te ustanove.

“Tako će se, paralelno, sa imunizacijom najstarijih korisnika staračkih domova, biti vakcinisani i zdravstveni radnici koji su u kovid sistemu”, dodao je Đerlek.

On je naveo da je napravljen plan imunizacije korisnika staračkih domova tako da se vakcine što pre potroše i naglasio da će se vakcinacija sprovoditi ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima širom Srbije.

Đerlek je istakao da je izuzetno ponosan na državu i sve koji su, kako je rekao, proteklih meseci uložili veliki trud i angažovanje da Srbija dobije vakcinu do Nove godine ističući da je to primer koliko država misli o svojim građanima i njihovom zdravlju.

Podsetio je da je Srbija treća zemlja u Evropi, pored Velike Britanije i Švajcarske, koja je počela sa vakcinacijom protiv koronavirusa.

“Mi danas počinjemo da spasavamo ljudske živote u pravom smisu te reči i da zaštitimo oko 2.500 ljudi da se ne razbole od kovida-19, a samim tim i da ne izgube život”, naveo je Đerlek.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500