Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ocenio je danas da korejska fabrika „Jura“ u tom gradu nije više žarište virusa korona, budući da je od 15. maja procenat pozitivnih rezultata bio 1,58 odsto.

Cvetanović je rekao da je do četvrtka testirano 2.588 zaposlenih, a da je rezultat bio pozitivan kod 41 zaposlenog.

On, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije i lekar, kazao je to zbog činjenice da je od 345 novopristiglih rezultatata još 24 pozitivno na koronavirus, na nivou Jablaničkog okruga, od kojih je 21 sa teritorije grada Leskovca.

Medju pozitivnima ovoga puta nema radnika „Jure“.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu potvrđena su 660 slučajeva koronavirusa, od čega je 431 iz Leskovca, 112 iz Vlasotinca, 32 iz Lebana, 27 iz Bojnika i 4 iz Medveđe.

Trenutno je na lečenju u leskovačkoj kovid biolnici 125 pacijenta, od kojih je 45 radnika fabrike „Jura“.

„Žarište u kompaniji Jura više ne postoji, ni na bilo kojoj drugoj lokaciji. Ali ono što mene zabrinjava to su pojedinačni, sporadični slučajevi, i tu postoji velika opasnost širenja zaraze. Do sada je bilo dobro kad imamo sporadične slučajeve, jer smo bili fokusirani da nema žarišta, međutim to sada upozorava na drugu opasnost“, kazao je Cvetanović.

On je ocenio da je došlo do potpunog relaksiranja ljudi u leskovačkom kraju kada je u pitanju koronavirus i upozorio da je situacija ozbiljna.

„Apelujem, molim da građani Leskovca shvate da je ozbiljna situacija, da moramo da vodimo računa i čuvamo sopstveno zdravlje i porodicu, prijatelje, komšije, rodjake i sve do kojih nam je stalo“, apelovao je leskovački gradonačelnik.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

Komentar(1)

  1. Zlobnik
    22. maja 2020. 19:01

    Evo još jednog od "struke" tj. "prof dr sci" , poput malog, siniše, šapića, jorgovanke , martinovića etc.etc

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.