Evropska akcija Zorana Zaeva: “Znam kako da uvedemo evropske standarde…”

1
Profimedia

 (Beta) –  Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da, bez obzira na to što je EU poslala loš signal, njegova zemlja ostaje posvećena evropskim reformama i predstavio paket uvodjenja evropskih standarda nazvan “Akcija 21”.

“Produžavamo evropskim putem, evropeizacija naše države neće stati, a deo tih aktvnosti je i ‘Akcija 21’, odnosno 10 prioriteta koji nisu povezani sa poglavljima i možemo bukvalno da počnemo od samog početka (naredne) godine”, rekao je Zaev na onlajn konferenciji za novinare.  

Medju 10 proriteta u tom paketu uvodjenja evropskih standarda u Severnu Makedoniju, koji je Zaev predstavio, nalaze se pročišćavanje pravosudja, borba protiv korupcije, borba protiv lažnih vesti i govora mržnje i zaštita životne sredine.

Zaev je istakao i da se sa Bugarskom nastavljaju razgovori do pronalaženja rešenja spornih pitanja, izrazivši nadu da će to biti moguće u prvoj polovini 2021.

“Nadam se da ćemo u prvoj polovini 2021. u relaksiranijoj atmosferi na obe strane moći da pronadjemo rešenja”, rekao je Zaev.

Kako je istakao, Severna Makedonija “ostaje posvećena istom strateškom koloseku i nema odstupanja od strateških ciljeva koji su postavljeni jednoglasno – negovanje dobrosusedskih odnosa, aktivno učestvanje u NATO i čalanstvo u EU”.

“Neće biti zastoja u unutrašnjim reformama. Posvetićemo se gradjenju everopskih standarda”, istakao je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

1 KOMENTAR

  1. “Zaev je istakao i da se sa Bugarskom nastavljaju razgovori do pronalaženja rešenja spornih pitanja, izrazivši nadu da će to biti moguće u prvoj polovini 2021.” Њима је лако, довољно је да опет промене име.

Comments are closed.