Izbore u Hrvatskoj obeležio je i jedan incident kada je Zorana Milanovića – ispostaviće se novog hrvatskog predsednika – ispred Osnovne škole Petra Zrinskog, gde je glasao, verbalno napao jedan birač pri izlasku iz zgrade, prenosi Jutarnji list.

Dok su novinari čekali da Milanović izađe sa glasanja, stariji muškarac je počeo da viče: “Evo ga, komunjara, laže vas, birajte ga, evo vam ga…“.

Milanović je pokušao da se rukuje sa njim.

„Ja? Ne treba meni vaša ruka! Nisi ni predsjednici dao ruku, a meni bi davao ruku! A htio bi biti hrvatski predsjednik“, rekao je on.

„Ugodan dan, moj naklon“, odgovorio je Milanović i rekao da će morati da zove policiju jer je muškarac nastavio da viče.

Kada je došao do novinara Milanović je rekao da „ovo nije slučajno“.

„To vam je jasno. Ovo je poslano. Ali je prekasno. Ovakvi huligani me ne mogu izbaciti iz takta“, rekao je, između ostalog, Milanović posle incidenta.

Hrvatski mediji su otkrili da je reč o advokatu Branimiru Joviću.

Index piše da im je on rekao kako je „iz crkve izašao, ispovedio se i pričestio se“.

„Čist sam u srcu pa mogu reći što me volja. Ispovedio sam se pa to mogu. Niko mene nije poslao, zapamtite. Rekao sam mu ‘evo vam boga u crkvi“, rekao je Jović.

Hrvatskim medijima je bilo zanimljivo i to što je dan pre tog incidenta isti čovek snimljen na na Svetskom kupu skijašica na Sljemenu, gde je sedeo na tribini sa VIP gostima, u redu odmah iza premijera i lidera HDZ Andreja Plenkovića i Jakova Kitarovića, supruga predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je juče izgubila izbore od Milanovića, objavio je Jutarnji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.