Eurobank po petnaesti put generalni sponzor Ekonomskog samita Republike Srbije

  0

  Ekonomski samit Republike Srbije održan je u Beogradu 7. i 8. oktobra, a Eurobank je tradicionalno, petnaestu godinu zaredom, bila generalni sponzor ovog važnog skupa. Tokom dva dana Samita, na jednom mestu okupili su se predstavnici Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora, domaćih i inostranih ekonomskih i finansijskih institucija.

  Na ovogodišnjem Samitu, razgovaralo se o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, poput novih nacionalnih ciljeva u deceniji koja je pred nama, nacionalnoj strategiji za pristupanje Evropskoj uniji, perspektivama integracije, načinima za ostvarivanje ekonomskog rasta i prosperiteta.

  Posebna pažnja tokom 19. Ekonomskog samita Republike Srbije posvećena je perspektivi zemalja Zapadnog Balkana i energetskoj geopolitici Srbije i regiona. S obzirom na to da je digitalizacija sastavni deo savremenog poslovanja, upravo ovo pitanje bilo je jedna od tema ovogodišnjeg Samita.

  Slavica Pavlović, Predsednik Izvršnog odbora Eurobanke, učestvovala je na panelu o važnosti jakog bankarskog sistema za održivi ekonomski rast. Panel je otvorila Dragana Stanić, viceguvernerka Narodne banke Srbije, dok je moderator bila Katarina Ocokoljić, sekretar Udruženja za bankarstvo, osiguranje i druge finansijske institucije Privredne komore Srbije. Član Upravnog odbora Eurobanke, Profesor Ivan Vujačić, moderirao je panel o izazovima sa kojima se suočava jugoistočna Evropa.

  Eurobank kontinuirano podržava organizaciju Ekonomskog samita Republike Srbije kao jednog od najvažnijih događaja koji se održava svake godine u Beogradu od 2001. godine i okuplja  donosioce odluka, poslovne lidere i eksperte. To je prilika da se formira godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog napretka Srbije.