Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije koje je sprovela Kosovska policija 24. septembra, posle incidenta u selu Banjska.

Kako je preneo portal KoSSev oni su odgovorili na izjave Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića koji je u četvrtak na konferencij iza medije ponovio ono što je prethodne večeri rekao predsednik Aleksandar Vučić na RTS-u, da je Euleks bio „odbijen da učestvuje u istrazi o Banjskoj, kako bi Priština uspela da sakrije dokaze o brutalnom ubistvu dvojice Srba“.

Euleks je odgovorio da su njihove mobilne patrole policijske jedinice, rezervne policijske jedinice i drugi članovi osoblja bili u bliskom kontaktu sa Kosovskom policijom, kao i da su stigli u okolinu manastira Banjska na severu Kosova, prenosi Kossev.

Podsetili su i da ova misija nema izvršni mandat da vodi istrage, a da je misija Euleksa pratila i nastavlja da prati aktivnosti kosovskih vlasti u vezi sa napadom, kao što su istrage, zaplene i pretresi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.