EUFOR od ponedeljka sprovodi trenažne letove: “Iznad Zapadnog Balkana, uključujući BiH”

3
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Mirovne snage EU u Bosni i Hercgovini (EUFOR) saopštile su da će 7. marta avioni EU početi sa izvođenjem trenažnih letova iznad BiH i Zapadnog Balkana.

U sklopu operacije “Altea”, obuka će početi 7. marta i sprovodiće se narednih nedelja, saopštio je EUFOR.

“Nosač aviona Šarl de Gol trenutno ima operativnu obuku u Sredozemnom moru i od ponedeljka, 7. marta 2022. godine, njegove letelice tipa Rafal će izvoditi prelete preko Zapadnog Balkana, uključujući BiH”, navedeno je na Fejsbuk stranici EUFOR-a.

Kako je saopšteno, u svetlu pogoršanja međunarodne bezbednosne situacije, a takođe i kao mera predostrožnosti, komandant operacije “Altea” prihvatio je dobrovoljnu ponudu države Francuske da se iznad BiH u narednim sedmicama izvede nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona.

“U ovakvim vremenima kada je bezbednosna ravnoteža u Evropi narušena, EU pokazuje svoju stalnu posvećenost i odlučnost da podrži bezbedno i stabilno okruženje u BiH i na Zapadnom Balkanu”, piše u saopštenju na sajtu EUFOR-a.

3 KOMENTARA

  1. Nisam dobro razumeo?! Leteće NATO borbeni avioni iznad Balkana?! I iznad Srbije!? Ko im je dozvolio ili pokušavaju da nama ovde “uteruju strah u kosti”! Zaboravljaju da batina uvek ima dva kraja! Da li to omogućava Dejton ili R1244 ili to oni opet pokušavaju da budu iznad međunarodnog prava o kojemu s..u preko svoje jednostrane međunarodne medijske kampanje, sad kada se ne može da se čuje druga strana koja je “demokratski” ukinuta u celom svetu. Ide ona izreka: Ne verujte svojim očima i ušima, već je istina ona koju vam ja kažem, inače “kuš’!

  2. Искрено и од срца вам желим да вам сви авиони попадају. Зликовци.

Comments are closed.