Evropska unija traži od organizatora Svetskog prventsva u boksu koje se održava u Beogradu da omogući ravnopravno učešće kosovskih boksera na takmičenju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„EU u potpunosti podržava Međunarodnu boksersku asocijaciju u njenom očekivanju da se delegacija Bokserskog saveza Kosova ne tretira drugačije od delegacije bilo koje druge članice Asocijacije i da se omogući da Kosovo učestvuje na ravnopravnoj osnovi“, izjavio je Peter Stano, portaprol EU, prenosi RSE.

Delegacija sa Kosova, koju su činila tri boksera, selektor i sekretar Bokserskog saveza Kosova, od subote, 23. oktobra, pokušavala je da ode u Beograd, kako bi učestvovali na svetskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Srbije.

Peter Stano podseća da su evropski predstavnici redovno podsećali da trajna normalizacija odnosa i održivo pomirenje između društava počinje intelektualnom, kulturnom, atletskom i umetničkom razmenom. Takve razmene, naglasio je on, su neophodne za izgradnju međusobnog razumevanja.

„Vlasti na svim nivoima treba da ulože napore da obezbede da se takve razmene odvijaju redovno, nesmetano i bez ikakvih smetnji“, podvukao je Peter Stano, portparol EU.

Komentar(1)

  1. gege
    26 oktobra 2021 08:05

    to mozda u vasoj avliji, aj zdravo

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.