(Beta) – Portparolka Evropske komisije Ane Pisonero je povodom predloga da ulica u crnogorskom gradu Berane bude nazvana po generalu Ratku Mladiću izjavila da su „glorifikovanje ratnih zločinaca, revizionizam i negiranje dokumentovanih i utvrđenih činjenica o ratnim događajima, uključujući ratne zločine, u suprotnosti s najosnovnijim evropskim vrednostima“.

„EU očekuje od političkih lidera, uključujući one na lokalnom nivou, da poštuju žrtve konflikata i da iskreno afirmišu demokratiju, pravdu i pomirenje na Zapadnom Balkanu“, rekla je Pisonero za Glas Amerike.

Savet Opštine Berane za davanje naziva naseljima, ulicama i trgovima je većinom glasova prihvatio predlog „Srpskog monarhističkog pokreta“ da jedna ulica bude nazvana po Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske.

Opština Berane je danas saopštila da Savet ne donosi odluke, već isključivo prihvata i konstatuje predloge pojedinaca, grupa građana ili udruženja, odnosno svih u javnoj raspravi.

Komentara

  1. Anonimni
    7. februara 2021. 16:39

    Да наравно, давања улица и подизање споменика кољачима усташама у Хрватској је цивилизацијско достигнуће

  2. Sudija
    12. februara 2021. 01:40

    A ne smeta vam davanje ulica fasistima i zacetnicima rata u Jugoslaviji diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ili ste njihovi naslednici ili veliki licemjeri.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.