EU o predlogu naziva ulice po Ratku Mladiću: “Glorifikovanje ratnih zločinaca protivno evropskim vrednostima…”

2
Foto: Profimedia

(Beta) – Portparolka Evropske komisije Ane Pisonero je povodom predloga da ulica u crnogorskom gradu Berane bude nazvana po generalu Ratku Mladiću izjavila da su “glorifikovanje ratnih zločinaca, revizionizam i negiranje dokumentovanih i utvrđenih činjenica o ratnim događajima, uključujući ratne zločine, u suprotnosti s najosnovnijim evropskim vrednostima”.

“EU očekuje od političkih lidera, uključujući one na lokalnom nivou, da poštuju žrtve konflikata i da iskreno afirmišu demokratiju, pravdu i pomirenje na Zapadnom Balkanu”, rekla je Pisonero za Glas Amerike.

Savet Opštine Berane za davanje naziva naseljima, ulicama i trgovima je većinom glasova prihvatio predlog “Srpskog monarhističkog pokreta” da jedna ulica bude nazvana po Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske.

Opština Berane je danas saopštila da Savet ne donosi odluke, već isključivo prihvata i konstatuje predloge pojedinaca, grupa građana ili udruženja, odnosno svih u javnoj raspravi.

2 KOMENTARA

  1. A ne smeta vam davanje ulica fasistima i zacetnicima rata u Jugoslaviji diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ili ste njihovi naslednici ili veliki licemjeri.

  2. Да наравно, давања улица и подизање споменика кољачима усташама у Хрватској је цивилизацијско достигнуће

Comments are closed.