“EU ne želi da se protivimo članstvu KiM u UN, ali ne znaju šta da nam ponude za to…”

2
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije u stanju da nasluti predlog SAD, ali jeste šta bi mogao biti predlog Evropske unije.

“Mislim da je njihova ideja sada da nam kažu da se mi ne protivimo članstvu Kosova u  UN, ali ne znaju šta da nam ponude. Dakle, da ne moramo formalno da priznamo Kosovo, ali da se ne protivimo tome da dobiju stolicu u UN”, rekao je Vučić, za današnje izdanje Večernjih novosti.

“Očekujem”, nastavio je Vučić, da Evropa kaže “da ćemo biti u članstvu (EU) za nekoliko godine i onda nismo u lakoj situaciji, ali to nije dovoljno”.

“Srbiji mora da bude ponuđeno mnogo više”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da je kosovski predsednik Hašim Tači ponovio svoj zahtev da je cilj sporazuma obostrano priznanje, Vučić je podsetio da je”povodom obostranog prizavanja tvitovao i Donald Tramp”.

“O tome je govorio i u pismu meni i Tačiju, što je mnogo važnije. Ja ne mislim da će Amerika da promeni svoj odnos, niti će to da učlni Nemačka i Francuska. Ali, da li ćemo mi da se saglasimo i kažemo Tačiju – bravo, sve ste dobili, sve što mogu da kažem – neće to biti tako”, rekao je Vučić. 

Kako je naveo, “biće teško i bićemo izloženi najtežim pritiscima”. “Bez obzira na to da li će se to dešavati u Briselu ili Beloj kući”, naglasio je Vučić.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Председник је дошао на власт обећавши да ће се у име Србије одрећи Косова и Метохије, сад је дошло време да испуни обећање а Срби спавају или иду да гласају за његову партију и то омогуће.

  2. Трговање националним интересима и територијом није могуће. Уколико председник не може да издржи притиске, у сваком моменту може да се реши тога, оставком.

Comments are closed.