Petković: Priština od sutra planira da skida srpske tablice na administrativnim prelazima

1
Printscreen/YouTube/TV HAPPY

(Beta) –  Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je da vlasti u Prištini planiraju da od sutra skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

Petković je u pisanoj izjavi ocenio da je u pitanju “najopasnija provokacija i pretnja” po srpski narod na Kosovu i Metohiji od kada je Aljbin Kurti ponovo izabran za kosovskog premijera. 

“Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom. Na ovaj način u pitanje se dovodi život srpskog naroda u pokrajini i zato će Srbi umeti da odgovore na ovakve provokacije Prištine”, naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

Mediji su ranije preneli da pripadnici Kosovske policije od sinoć postavljaju montažne kontejnere u blizini administrativnog prelaza Jarinje. 

1 KOMENTAR

  1. Pa to je najavljeno još u februaru: Registarske tablice KS biće zamenjene sa RKS od 14. septembra – pročitajte tekst.

Comments are closed.