Erdogan čestitao Bajdenu pobedu na izborima i zahvalio Trampu na “srdačnom prijateljstvu”

0
Foto: Profimedia

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je pobedu na izborima novoizabranom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu, prenosi CNN.

“Čestitam Vam na izbornom uspehu i izražavam iskrene želje mira i prosperiteta narodu Sjedinjenih Američkih Država”, napisao je Erdogan.

“Ponoviću našu odlučnost da blisko sarađujemo sa američkom administracijom i verujem da će snažna saradnja i savezništvo između naših zemalja i ubuduće doprinositi svetskom miru, kao i danas”, saopštio je predsednik Turske.

On je poručio da je odnos dve zemlje strateške prirode i duboko ukorenjen.

“Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom i regionalnom nivou od nas zahtevaju da dalje razvijamo i jačamo odnose, na osnovu naših zajdničkih vrednosti i interesa”, naveo je Erdogan.

Posle čestitke Bajdenu, Erdogan zahvalio Trampu na srdačnom prijateljstvu 

Turski predsednik danas je uputio poruku i američkom kolegi Donaldu Trampu u kojoj se zahvaljuje za “srdačno prijateljstvo”.

“Zahvaljujem na vašoj iskrenoj i odlučnoj viziji koja je omogućila razvoj odnosa između Turske i SAD” i kao na vašem “srdačnom prijateljstvu”, naveo je Erdogan u poruci koju je prenelo tursko predsedništvo.

Erdogan je u poruci pažljivo izbegao da pomene izborni poraz Trampa koji sam to odbija pozivajući se na izborne nepravilnosti.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500