Erdogan: “Azerbejdžan nije završio borbu protiv Jermenije, ovo je početak nove ere…”

1
Foto: Profimedia

(Beta) – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Bakuu da “borba” Azerbejdžana protiv Jermenije nije okončana u Nagorno-Karabahu.

“Činjenica da je Azerbejdžan spasao okupirane teritorije ne znači da je borba završena. Borba u političkoj i vojnoj sferi nastaviće se sada na mnogim drugim frontovima”, rekao je Erdogan na marginama velike vojne parade u Bakuu, koju je prenosila televizija.

Erdogan je uveren da će vraćanje brojnih teritorija Azerbejdžanu “biti početak nove ere” u ovom regionu i istakao da Jermenija “mora da vidi da neće postići nikakve rezultate ohrabrenjima zapadnih imperijalista”.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev je pozdravio podršku Ankare tokom ovog sukoba. “Godinama smo akumulirali snage. Jermenija nije bila u stanju da se takmiči sa nama ni ekonomski ni vojno”, rekao je on.

Azerbejdžan i Jermenija potpisali su početkom novembra sporazum pod pokroviteljstvom Rusije, kojim su okončani višenedeljni sukobi u Nagorno-Karabahu, azerbejdžanskom otcepljenom regionu sa većinskim jermenskim stanovništvom.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Erdogan je psihopata . Ako je on uzor muslimanima, onda hrišćanski svet treba da se pripremi za odbranu , jer on vodi džihad , koji neki zaludjeni muslimani žele. Stvoriće on novi ISIL .

Comments are closed.