Milijarder Džefri Epstajn vraćen je u ćeliju nakon što je prošle nedelje pronađen sa povredama oko vrata i sumnji na pokušaj samoubistva i uskoro će se pojaviti pred sudom zbog optužbi za seks trafiking i zlostavljanje maloletnica, prenosi AP.

Okružni sudija Ričard Berman zakazao je pretres pre nego što je Epstajn pronađen na podu ćelije sa povredama na vratu. Ispostavilo se da modrice nisu bile toliko ozbiljne da nije mogao da se nakon obavljenih lekarskih pregleda vrati u zatvor u neposrednoj blizini Menhetna.

Epstajn je optužen za seks sa malolentnicama protiv njihove volje, kao i za podvođenje, u periodu od 2002. do 2005. godine.

Pre nego što je pronađen u ćeliji s tragovima na vratu, on je primio dokumenta prema kojim mu preti nova optužnica za silovanje maloletnice 2001. godine. On je optužen da je silovao 15-godišnju Dženifer Araoz.

Nadležni nisu još utvrdili da li je Epštajn pokušao samoubistvo ili ga lažirao, a postoji mogućnost da ga je napao drugi pritvorenik.

Epštajn (66) je već registrovani seksualni prestupnik pošto se 2008. izjasnio krivim u vezi sa optužbama za prostituciju maloletne devojčice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.