Epstajn pronađen u ćeliji bez svesti, sa povredama vrata: Ne oglašavaju se ni upravnik zatvora ni advokat milijardera

0
Foto Profimedia

Džefri Epstajn, američki milijarder optužen za polno napastvovanje žena i seksualnu trgovinu, pronađen je bez svesti u ćeliji na Menhetnu s povredama vrata, objavili su američki mediji pozivajući se na neimenovane izvore, a prenosi N1.

Čuvari su Epstajna našli kako leži na podu ćelije, a neki mediji pišu da mu je lice dobilo plavu boju.

Epstajn je odmah prebačen u bolnicu, prenosi Njujork tajms, ali se ne zna u kakvom stanju. Detalji u vezi sa tim događajem i Epstajnovim povredama nisu poznati, a na pozive medija nisu odgovarali ni upravnik zatvora, ni Epstajnov advokat.

Epstajnu je nedavno odbijen zahtev za puštanje na slobodu uz jemstvo na šta su njegovi advokati planirali da se žale.

On se izjasnio 8. jula da nije kriv, nakon što je dva dana ranije uhapšen. Tužioci u optužnici navode da je namamio desetine 14-godišnjih devojčica u svoje luksuzne kuće u Njujorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge. Epstajn je ranije poručio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je verovao da su imale 18 godina.

Milijarder je poznat po druženjima s političarima i kraljevskom porodicom, a prijatelji su mu bili američki predsednik Donald Tramp, bivši predsednik Bil Klinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Endrju. Niko od njih nije spomenut u optužnici.