Emotivni Pilić nakon finala Srbija opena: “Đoković je najbolji ikada, biće potrebno 1.000 godina da se to promeni”

0
Printscreen/YouTube/Sport Klub

Andrej Rubljov savladao je Novaka Đokovića u finalu Srbija opena nakon tri seta i na taj način osvojio svoju 11. titulu u karijeri.

Nakon finalnog meča, Novak je na teren pozvao neke od bivših saradnika, među kojima je bio i legendarni Nikola Pilić, koji prilikom obraćanja publici nije mogao da zadrži suze.

“Izuzetna mi je čast da sam ovde. Novak je najbolji svih vremena. U konkurenciji Federera, Nadala i Mareja on je na vrhu 366. nedelja – to je više od sedam godina… Po mom skromnom ubeđenju, biće potrebno 1.000 godina da se to promeni”, počeo je Pilić i potom se rasplakao.

“Kada pređeš 80 godina emocije su još veće”, dodao je hrvatski stručnjak koji je dobio ovacije od publike u Beogradu, a prenosi Blic.

“Ovo je jedna od najboljih publika koje sam u životu video. Vi možete da budete ponosni da u ovoj državi postoji čovek kao što je Novak Đoković. I nije mi jasno zašto ne mogu normalno da govorim. Sa Novakom sam vezan i želim mu sve najbolje, za mene je on najbolji igrač svih vremena”.

Na kraju je Pilić čestitao osvajaču Srbija opena, Andreju Rubljovu.

“Srđan i ja smo uvek mislili da Novak će biti veliki šampion. To je bio godinama i ostao je, a što je najvažnije on je odličan čovek. Žao mi je što danas nije pobedio, čestitam Rubljovu, igrao je fantastično”, zaključio je Pilić.