Emotivni govor Medžika Džonsona, brojevi 24 i 2, MVP nagrada sa njegovim imenom: Ol star u znaku Kobija Brajanta

1
Foto: Profimedia

Utakmica najvećih zvezda NBA lige nije mogla da prođe bez njega. Iako je preminuo, prerano, nesrećno, neočekivano…

Kobi Brajant je prethodne noći, dok su se timovi Lebrona Džejmsa i Janisa Adetokumba sudarali na terenu, po izmenjenim pravilima, u zanimljivom meču, bio prisutan u Čikagu, duhom, svojom zaostavštinom, u mislima onih koji su ga obožavali.

Medžik Džonson, drugi najveći Lejkers, prvi je onaj o kome ovo pišemo, govorio je o Kobijevoj pogibiji i smrti Dejvida Sterna.

“Izgubili smo dva člana NBA porodice koji su toliko uradili za košarku i koje su navijači toliko voleli. Dejvid Stern je bio jedan od najboljih komesara koje je neka liga ikada videla. Kada se Ol star igrao u Orlandu, neposredno nakon što sam objavio da bolujem od HIV-a, on me je pozvao da igram i svojim ponašanjem i delovanjem spasao je moj život i živote miliona. Učinio je da ja i svi ovi igrači (oko njega su stajale ovogodišnje Ol star zvezde) budemo prisutni u domovima širom sveta”, rekao je Medžik o Sternu.

A onda je pažnju posvetio Kobiju.

“Broj 8 i broj 24. Reći ću to još jednom, da ga još glasnije pozdravite. Čovek koji je na jednoj utakmici da 81 poen, na oproštajnoj je dao 60, osvojio prsten pet puta, ali je istovremeno brinuo o beskućnicima širom Los Anđelesa i bio je tome jako posvećen. Bio je posvećen otac, posvećen suprug, posvećen kreator filmova. Molim vas da brzo ustanete i da se uhvatite za ruke u ovom teškom trenutku, potrebno nam je da budemo povezani, za Dejvida i Kobija. Budimo u tišini osam sekundi. Bog vas blagoslovio…”

Nakon Medžikovog emotivnog govora, igrači su izašli na teren, odigrali jednu od najboljih Ol star utakmica ikada i to sve noseći dresove sa brojem 24, u Brajantovu čast, i sa brojem 2, u čast njegove kćeri Đijana Marije koja je tragično nastradala sa njim.

Na kraju meča, prvu MVP nagradu “Kobi Brajant” poneo je Kavaj Lenard.

1 KOMENTAR

Comments are closed.