Luka Šulić je velika muzička zvezda na međunarodnoj sceni, zbog svoje virtuoznosti i strasti koje prenosi na svakom nastupu. Nakon sedam godina turneja širom sveta kao deo priznatog dua 2Cellos, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korenima sa prvim albumom za Sony Classical i sa novim projektom koji će izvoditi širom sveta. Time će Luka Šulić postati prvi muzičar u istoriji koji će izvesti celokupna Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“ u aranžmanu za solo violončelo. Luka Šulić nastupa u Sava centru 6. februara.

Bićete prvi muzičar violončelist u istoriji koji će izvoditi Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“?

Ponosan sam na tu činjenicu. Naravno, imam veliku odgovornost, pre svega prema sebi. Veliki sam samokritičar, što nije baš uvek dobro po mene.

Ovog puta nastupate samostalno, a ranije je bilo nekih priča da se „2Cellos“ raspada, podstaknutih rivalitetom koji je nekada vladao između vas i Stjepana u nekim muzičkim takmičenjima?

Naš rivalitet, takmičarski duh i dalje postoji, ali ne, ne raspadamo se. Reč je o pauzi koju smo, primarno, napravili zbog moje porodice, imam dvoje male dece. Došlo je i do zasićenja od dugih i napornih turneja, sedam godina po celom svetu. Imali smo i želje za nekim samostalnim projektima.

Svet je saznao za „2Cellos“ putem Jutjuba, odavno. Vi ste pioniri u takvom načinu predstavljanja, jer su talenti sa ovih prostora tek nedavno uvideli značaj i moć te platforme?

Imali smo sreću da budemo među prvima na Jutjubu, ali i sreću da uspemo zahvaljujući njemu. Mogli smo da ostanemo na nivou Jutjub senzacije, ali tek tada je počeo onaj pravi rad, disciplina, i sav uspeh koji smo postigli od tada.

Na Jutjubu vas je zapazio i Elton Džon sa kojim ste nastupali na jednoj turneji, čak i na proslavi šezdesetogodišnje vladavine kraljice Elizabete II. Koliko vam je pomogao?

On je dolio ulje na vatru uspeha koji smo do tada postigli. Nastupali smo tri godine sa njim kao predgrupa na njegovim koncertima, proputovali svet. Tako smo sticali iskustvo sviranja pred velikim brojem ljudi u arenama, da bismo se, nekoliko godina kasnije, u iste te arene vraćali samostalno.

Elton Džon je imao mnogo problema sa ocem i majkom u odrastanju i stalno je imao želju za dokazivanjem. Lično nam je rekao da i sada kad peva, sa više od sedamdeset godina, ima osećaj da se dokazuje ocu. To me je zapanjilo. Ta želja. To treba da ima svaki umetnik.

Jeste li se upoznali sa kraljicom?

Ne, kraljicu smo videli izdaleka. Na toj proslavi su mnogi nastupali. Bio je i neki after parti posle proslave, ali smo mi otišli u hotel da spavamo, iako je tamo bio i Pol Makartni, svi članovi kraljevske porodice. Mada, nikad me nije impresioniralo da se krećem oko poznatih ličnosti.

Gostovali ste i u emisiji sve popularnije Elen Dedženeris, u čemu je tajna njenih intervju i šou programa?

Ona je bila prva koja nas je pozvala. Gostovali smo kod nje i samostalno, ali i sa Eltonom. Uvek je bila srdačna i vesela. Njena partnerka je počela da svira čelo, ali nam nije rekla da li zbog nas. Sećam se da smo imali prilike da sviramo na njenom rođendanu kao iznenađenje u Los Anđelesu, ali smo mi u tom trenutku bili daleko, u Kini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.