Puna energije: Okretna Corsa-e nastavlja da iznenađuje

  0

  • Komforna zona: do 337 kilometara vožnje u dometu WLTP

  • Kao sportski automobil: od nula do 50 km/h za 2,8 sekundi

  • Zidna kutija, brzo punjenje ili utičnica za domaćinstvo: sve mogućnosti punjenja su pokrivene

  • Olakšava električnu vožnju: “OpelConnect” i nove e-usluge za Corsa-e

  • „Free2Move“ i „myOpel“ aplikacija: dodatna pogodnost putem daljinskog upravljanja

  Rüsselsheim/Berlin: Praktična, fleksibilna i puna zabave. Električna snaga i različite mogućnosti punjenja čine Corsu-e prikladnom za svakodnevnu vožnju. Baterija kapaciteta 50 kWh nudi do 337 kilometara u WLTP ciklusu vožnje. Eko mod još više povećava efikasnost. Na stanici za brzo punjenje baterija se puni do 80% u roku od 30 minuta.

  Kombinacija praktičnosti i zabave izdvaja Corsu šeste generacije među električnim automobilima. Sa 100kW (136hp) i 260 Nm obrtnog momenta iz električnog pogonskog sistema, Corsa-e sprintira od nule do 50 km/h za 2,8 sekundi. Ona dostiže 100 km/h za 8,1 sekundu, a maksimalna brzina je 150 km/h (elektronski ograničeno)

  Tri načina vožnje: više sportski ili više efikasniji

  Vozači Corse-e mogu birati između tri načina vožnje – „Normal“, „Eco“ i „Sport“. U režimu „Normal“, baterija od 50 kWh omogućava domet vožnje do 337 km u WLTP ciklusu vožnje. „Sport“ menja odzivnost i daje prednost živahnoj dinamici u dosegu vožnje. “Eco” mod prilagođava Corsu-e za maksimalnu energetsku efikasnost.

  Poboljšavajući efikasnost, Corsu-e odlikuje regenerativno kočenje kako bi se povratila energija oslobođena kočenjem ili usporavanjem. Taj višak kinetičke energije se pretvara u električnu energiju i koristi se odmah ili se skladišti u bateriji za dodatni domet.

  Umesto konvencionalnog sistema za klimatizaciju (klimatizaciju sa grejanjem), Corsa-e koristi toplotnu pumpu za zagrevanje i hlađenje unutrašnjosti, a dodatno poboljšava efikasnost.

  11kW punjač omogućava brzo punjenje

  Zidna kutija, brzo punjenje ili kabl za punjenje iz utičnice kod kuće – nova Corsa-e spremna je za razne mogućnosti punjenja (a baterija je pod garancijom osam godina / 160.000 km).

  Ugrađeni punjači u Corsi-e osiguravaju da vreme punjenja bude što kraće. Ona ima standardno jednofazno napajanje od 7,4kW u vozilu. U Nemačkoj, Corsa-e Edition ima mogućnost trofaznog ugradnog punjača od 11 kW. Corsa-e takođe ima DC utičnicu kao standard, tako da može koristiti stanice za brzo punjenje do 100kW/500V.

  Ponuda kablova i zidnih kutija varira u skladu sa energetskom infrastrukturom svakog tržišta. Oni omogućavaju izuzetno brzo punjenje, a garantuju i dug život baterije. Kupci koji žele što jednostavnije punjenje kod kuće, mogu koristiti standardni „mod 2“ sa 1,8 kW i priključak na mrežu. Ovo osigurava da kupci mogu da nađu stanicu za punjenje gotovo bilo gde.

  Zidna kutija je snažniji način da napunite bateriju kod kuće. Trofazna AC verzija može napuniti Corsinu bateriju za oko pet sati.

  Kada putujete, „mod 3“ idealan je za punjenje na stanicama za naizmeničnu struju. Ovo je uobičajena metoda punjenja, posebno u gradovima. Trofazna verzija može dodati 100 km (mereno prema WLTP ciklusu) za oko jedan sat i 20 minuta. Kablovi dužine šest metara su dovoljno dugački da omoguće povezivanje sa javnim stanicama za punjenje koje nisu ni blizu vozila.

  Stanice sa jednosmernom strujom su još brže. Često su uz autoputeve. Svaka Corsa-e može standardno puniti snage do 100 kW na ovim posebno brzim stanicama, što omogućava ponovno punjenje do 80% u roku od 30 minuta.

  Univerzalni punjač”: sadrži najbolje od svega

  Univerzalni punjač kombinuje funkcije kabla „mod 2“ i „mod 3“ sa zidnom kutijom u jednom uređaju. Sa adapterima koji se odnose na infrastrukturu, ovo omogućava punjenje gotovo svih lokalnih utičnica i javnih stanica za punjenje. 400V AC utičnica je potrebna za punjenje kod kuće do 11 kW. Stoga je „univerzalni punjač“ idealan za kupce koji obično pune kod kuće, ali ponekad odlaze i na putovanje, pa im je potrebno punjenje i „na putu“.

  Vozači Corse-e mogu proveriti trenutno stanje napunjenosti, potrošnju energije i raspon putem posebnog menija prikazanog na ekranu osetljivom na dodir navigacionog sistema.

  Jednostavan i praktičan: e-Usluge za Opelove električne automobile

  Da bi vožnja Corse-e bila još jednostavnija i opuštenija, „OpelConnect“, aplikacije „myOpel“ i „Free2Move“, brend mobilnosti Grupe PSA, nude posebna rešenja za električna vozila. Usluge su dostupne putem aplikacija.

  „OpelConnect“ kreće se od eCall poziva do brojnih drugih servisa, poput statusa vozila i informacija. Navigacija LIVE pruža (u roku od tri godine nakon aktiviranja) podatke o saobraćaju na mreži u realnom vremenu, što omogućava brzo otkrivanje i izbegavanje kašnjenja. Sistem predlaže alternativne rute i izračunava vreme dolaska. Dodatne usluge pružaju informacije o dostupnim parking mestima i troškovima, vremenskim prilikama i tačkama interesa, kao što su restorani i hoteli.

  „OpelConnect“ takođe uključuje funkcije daljinskog upravljanja. Kupci mogu da koriste svoje pametne telefone kako bi proverili stanje napunjenosti baterije ili programiranje klima uređaja i vremena punjenja.

  Pomoću aplikacije „myOpel“ unutrašnjost nove Corse-e može se podesiti na željenu temperaturu pre nego što je putovanje započeto. Vozači električne Corse zimi mogu zaboraviti na grebanje leda sa vetrobranskog stakla, dok se po toplom vremenu mogu popeti u udobno hladnu kabinu. Drugim rečima, stacionarno grejanje i klimatizacija su uvek u vozilu.

  „Napuni moj automobil“ omogućava pristup hiljadama punionica širom Evrope putem aplikacije „Free2Move“. Da bi kupci još lakše izabrali pravu tačku punjenja,

  „Free2Move“ vrši selekciju na osnovu udaljenosti do tačke punjenja, brzine punjenja i cene punjenja mogućih opcija punjenja.

  Ponuda „OpelConnect“ neprekidno će se širiti u narednim mesecima.