Sezona plaža je počela, pa ako ste ljubitelj tropske klime, mora, prirode i dobre hrane, sigurno ćete uživati u brojnim aktivnostima koje pružaju plaže Ekvadora, zemlje koje nazivaju i “Zemlja četiri sveta”.

Sa više od 600 kilometara obale Ekvador je idealno okruženje za uživanje u suncu, moru, pesku i morskim plodovima. Pripremite svoje kofere jer će vam ovog leta Ekvador ponuditi nezaboravna iskustva svojih diverzitetnih regija!

Foto: izvor Konzulat Ekvadora u Srbiji

Esmeraldas

Ovo je destinacija sa plažama okruženim zelenim pejzažima kao što su Las Palmas, Tonsupa, Atacames, Sua i Same. Ovde možete uživati u vožnji čamcem i drugim aktivnostima na vodi, kao i u paraglajdingu i degustaciji sočnih morskih plodova. Na jugu provincije naći ćete uređene plaže Galera, Galerita, Estero de Platano, Caimito i mnoge druge, gde lokalne zajednice nude obilaske tropskih šuma za posmatranje priobalnih divljih životinja.

Foto: izvor Konzulat Ekvadora u Srbiji

Manabi

Smešten u centru ekvadorske obale, Manabi vas očekuje sa 354 kilometra plaže sa tirkiznim morem – idealnim za opuštanje, odmor i regenerisanje energije. Pored toga, na plažama Pedernales, Bahia de Carakuez, Jama, San Vicente, el Murcielago, Crucita i mnogim drugim, možete probuditi svoj adrenalin paraglajdingom, surfovanjem, jedrenjem zmajem i drugim zabavnim aktivnostima. Čari Manabija upotpunjuju se njegovom odličnom gastronomijom i najpoznatijim lokalnim jelom “seviche” – koje se priprema od sveže sirove ribe začinjene citrusnim voćem, ljutim papričicoma i lokalnim mešavinama začina.

Foto: izvor Konzulat Ekvadora u Srbiji

Santa Elena

Santa Elena dočekaće vas dugim plažama i slikovitim zalascima sunca. Na obalama Salinas, San Lorenzo i Chipipe možete se voziti čamcem i posmatrati jedinstvene životinjske vrste. Montañita je još jedna od izuzetnih plaža na kojoj možete osvojiti najbolje talase i uživati u noćnom životu i gastronomiji mora. U neposrednoj blizini nalazi se gradić Libertador Bolivar, čiji će vas stanovnici iznenaditi zanatima od drveta, trske, tokilja slame i drugih prirodnih materijala.

Foto: izvor Konzulat Ekvadora u Srbiji

Guaias

U oblasti Guaias možete uživati u toplim vodama Playas Villamila, koji se nalazi na samo 90 minuta od Gvajakila, najveće luke u Ekvadoru. Putovanje putem njegovih 14 kilometara belog peska nudi nezaboravno iskustvo na kome je moguće posmatrati egzotične ptice, probati ukusna jela od morskih plodova i uživati u mnogim sportovima na vodi.

Foto: izvor Konzulat Ekvadora u Srbiji

El Oro

Ova provincija specifična je po svojoj subtropskoj i tropskoj klimi, dok plaže njenih regija predstavljaju prelepe i šarenilike predele u kojima je moguće doživeti prave avanture uz beskrajni noćni život. Plaže San Gregorio, Costa Rica i Bajo Alto savršene su za uživanje u toplim vodama i prostorima pogodnim za kampovanje i uživanje u prelepom izlasku i zalasku sunca.

Foto: izvor Konzulat Ekvadora u Srbiji

Ukusi mora

U oblastima u blizini Pacifika, gastronomiju karakterišu morski plodovi i  egzotično i sveže povrće i voće. Raznolikost i kombinacija proizvoda, tradicije i recepata spajaju se u pažljivo pripremanim specijalitetima, a svaku pokrajinu Ekvadora krase različita tipična jela. 

Kada je reč o obilasku plaža, razloga je mnogo dok je organizacija samog puta veoma jednostavna budući da državljanima Srbije turistička viza nije potrebna. Više informacija o uslovima ulaska u Ekvador možete da potražite na zvaničnoj FB strani Konzulata Ekvadora u Srbiji https://www.facebook.com/profile.php?id=100082045598722

Doživite avanturu, čari jedinstvene gastronomije i prirode na plažama ekvadorske obale Pacifika.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.