Eksplozija i požar u novoj kovid bolnici u Nišu, više osoba povređeno: Zapalila se boca sa kiseonikom

0
Ilustracija: Profimedia

Oko 14 sati na prijemnom odeljenju kovid bolnice u zgradi Kliničkog centra Niš zapalila se boca sa kiseonikom na koju je medinsko osoblje krenulo da priključi pacijenta, prenosi N1.

Povodom incidenta se oglasio direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić, koji je rekao da se boca sa kiseonikom zapalila, ali da da težih posledica nije bilo. 

Perišić je rekao da se boca zapalila prilikom transporta pacijenta iz kola Hitne pomoći u jedinicu intenzivne nege kovid bolnice.

“Pacijent je dobio priručnu bocu kiseonika, kakvih mi dnevno izmenimo na stotine. Ta boca se prilikom povećanja protoka kiseonika kroz nju zapalila. Osoblje je priskočilo, ugasilo vatru, ali su tom prilikom povrede zadobile dve doktorke sa anestezije i jedna anestetičarka”, rekao je Perišić. 

Prema njegovim rečima, doktorke i medicinska sestra nemaju ozbiljne opekotine, već manje “blast” povrede i oprljenu kosu. 

“Obišao sam ih, imaju manje povrede, biće smeštene kraće vreme u Klinički centar radi posmatranja, jer mislimo da ćemo moći da ih brzo pustimo”, istakao je Perišić. 

On je demantovao navode da ima povređenih pacijenata.

“Na tom mestu se nalazio samo jedan pacijent i nije povređen. Imao je saturaciju od 58 odsto i osoblje je želelo da mu što pre pruži najbolju moguću pomoć kada je došlo do paljenja boce”, izjavio je Perišić. 

Incident će biti ispitan, dodao je, kako bi se videlo da li postoji nečiji propust.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500