Ekološki ustanak: Sve izborne liste da se izjasne o Rio Tintu

0
EPA-EFE/MICK TSIKAS

 (Beta) – Iz pokreta Ekološki ustanak je saopšteno da će memorandum o odredjivanju prema kompaniji Rio Tinto odneti svim izbornim listama koje učestvuju na parlamentarnim izborima tokom sutrašnjeg dana, da bi “gradjani znali za koga glasaju”.

Ekološki ustanak, ispred koalicije “Moramo” navodi da “gradjani Srbije moraju da znaju unapred da li će njihovi izabrani predstanici u skupštini Srbije glasati za rudarenje litijuma i bora ili protiv, da li će glasati za rudnike u Pranjanima, Rekovcu, Jagodini, Gornjem Milanovcu, Homolju, Novom Pazaru i na drugih četrdeset lokacija ili će glasati protiv”.

Naveli su da od učesnika na parlamentarnim izborima očekuju odgovor do ponedeljka, 28.  marta, tri dana pre izborne tišine.

“Svi glasači imaju pravo da znaju ko od kandidata želi da se konačno okonča ova saga sa Rio Tintom ali i drugim trovačima, da bi na osnovu toga znali kako da biraju 3. aprila. Zato pozivamo sve stranke i kandidate za poslanike na budućim izborima, i opozicione i pozicione, da svojim potpisom na predloženi memorandum obećaju da će zaista tako i postupati ukoliko se nadju u budućem sazivu skupštine Srbije”, navodi se u saopštenju.