Ekipa “koja smatra da je Hitler mnogo dobar” izbola je Uroša nožem samo zbog majice koju je kupio u Španiji: Prijatelj Uroša (25) o napadu u Nišu

13
Foto Profimedia

Vest da je jedan mladić iz Negotina izboden usred Niša i to samo zato što je odbio da skine majicu na kojoj je pisalo “antifašista” odjeknula je čitavom Srbijom.

Sada se, povodom tog incidenta, na Fejsbuku oglasio i prijatelj izbodenog mladića.

“Juče je Uroš sa prijateljem pio pivo na keju. Nosio je majicu koju je kupio tokom semestra studiranja u Španiji, na kojoj je pisalo “antifascista” (na slici ispod je upravo ta majica). To na srpskom (nećete verovati) znači antifašista”, objasnio je Miloš Bošković.

A onda je izneo sav apsurd ove situacije, rečima koje bi bukvalno i malo dete moglo da razume.

“Antifašisti su fini ljudi: oni veruju da fašizam i nacizam uopšte nisu dobre pojave, kao i da je mnogo lepo što Hitler nije dobio rat. Antifašisti smo svi mi, moglo bi se reći. Posle svih strahota Drugog svetskog rata, jako je teško ne biti antifašista”, napisao je on.

Ipak, dodaje, juče se našla ekipa “koja smatra da je Hitler mnogo dobar čika, kao i da je prava šteta što Evropom sada ne vlada Treći rajh”.

“Rekli su Urošu da im se ne sviđa majica, pa su ga onda uboli nožem dva puta. Napali su i njegovog druga koji je bio sa njim. Uroš je trenutno u Kliničkom centru u Nišu, oporavlja se, a ja se pitam zašto sam ja još uvek u ovoj zemlji i ovom gradu. Ako ima neki psiholog koji leči od totalno iracionalnog lokal-patriotizma, molim da se javi, hvala. Uroše, begaj negde, ne traći živce, a kamoli sopstveni život”, napisao je Miloš.

13 KOMENTARA

 1. Ne shvatam kako biti Srbin i fasista,ne ide jedno s drugim,nije Majka Priroda tako odredila.

 2. …od finih I dobrih ja bezim is kuce…zlatousti…prave Mide…sve sto dotaknu se pretvori u zlato…

 3. Ala ti je razlog da beži iz svoje zemlje, svaka čast. Pa valjda je normalno da ti fašistički majmuni budu iza brave, a ne da se normalni ljudi zbog njih sklanjaju. Ili možda misliš da u tim “demokratskim” zemljama, gde bi otišao, nema fašističkih idiota. Fašisti nisu karakteristična grupa za Srbiju. Prema tome, na potezu su policija i tužilaštvo, tj.sud.

 4. sledbenici Nikolaja…
  Ipak se mora odati poštovanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u XX veku on je došao na ideju svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svom narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju – naveo je tada Velimirović.

  Ako kažete da su Adolf Hitler i Sveti Sava imali istu ideju, među vašim prijateljima, smatraće vas možda za čudaka. Ali ako to, kao Nikolaj, kažete na predavanju, javno, a pritom ste episkop, koji kasnije postaje svetac, to je garant da ćete večno nositi neizbrisivu mrlju.

 5. re: zbog majice koju je kupio u Španiji

  Treba na ćirilici redovno štampati iste natpise na majicama svih boja!

 6. Ovih pet bazgova imaju veliku sreću što nisu naleteli na one militantnije članove Antife, jer bi u tom slučaju završili sa polomljenim vilicama i po nekom kosti. Nisu svi antifašisti miroljubivi ljubitelji cveća, ima i onih koji ne prezaju da ulete u fajt sa nacošima.

 7. Današnji fašizam nema stroge veze sa onim od pre 70 godina. Ne treba mešati te stvari. Isto kao što i liberali od pre 200 godina nisu isto što i današnji. To što je neko fašista u 2020. ne znači da će da ide da razbija izloge jevrejskih radnji po Beogradu. Vreme prolazi, možda principi ostaju isti, ali ideologija evoluira.

  • Kao što vidiš današnji fašisti su još gori, ovi ne razbijaju izloge ničijih radnji već bodu noževima. I nemoj mnogo da se praviš pametan, očigledno ne znaš ništa o fašizmu, već si verovatno od onih koji su pročitali Majn Kampf i oduševljen si budalaštinama iz te knjige jer te muči sopstveno siromaštvo kako materijalno tako i duhovno.

 8. Pa jel policija ne zna ko su ti fašisti? Uhapsiti odmah. Otkud u Srbiji fašisti i nacisti? To mora da su neki degenerici. Pa srpski narod je brutalno ubijan od strane nacista. Kakve su to budale koje šire fašizam u Srbiji.

Comments are closed.