Ekatarina Velika: Iznad grada (koncert u Sava centru 1993)

0

U godini u kojoj obeležavamo dvadeset i pet godina od smrti Milana Mladenovića, Mascom objavljuje lajv album „Iznad grada” na vinilu.

Reč je o snimcima koji su nastali tokom velikog beogradskog koncerta grupe Ekatarina Velika u Sava centru 12. novembra 1993. godine. Iste godine, bend je objavio poslednji studijski album „Neko nas posmatra”. Usred nedaća koje su zadesile prostor bivše Jugoslavije, grupa Ekatarina Velika se tome odupirala oslanjajući se na sopstvenu intuiciju, verujući da svojom muzikom može osvestiti i sebe i druge.

Zabeleška sa koncerta u Sava centru je zvučni dokument o hrabrosti jednog rok sastava da se do kraja i bez zadrške bavi muzikom koju voli. Dirljiv je osećaj zajedništva koji ovaj koncert prati, kao i fantastične usviranosti grupe Ekatarina Velika. Milanov glas iznad frenetične buke fanova u prepunoj dvorani Sava centra govori o nedokučivom autorskom talentu koji se na ovim prostorima, u tom obliku, više nije ponovio.

Sve su to razlozi da ovo ultimativno kolekcionarsko izdanje postane nezaobilazno štivo koje zaslužuje mesto na polici sa veoma važnim pločama.

Dostupno na: www.mascom.rs