“Egipćanin koji je došao iz Srbije ima koronavirus…”

1
Beta - Kim Hyun-tae/Yonhap via AP

Egipatski državljanin star 44 godine koji se vraćao iz Srbije preko Francuske za Egipat pozitivan je na koronavirus, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje, piše CNN.

Ovaj muškarac, koji je u Francuskoj čekao 12 sati presedajući na drugi let, nije pokazivao simptome po dolasku, navodi se u zajedničkom saopštenju ministarstva i Svetske zdravstvene organizacije. Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom i biće smešten u karantin, dodaje se u saopštenju.

Ovaj državljanin je prvi prijavljeni slučaj zaraze koronavirusom kod egipatskih državljana. Ranije je koronavirus zabeleđen kod dvojice stranaca, od kojih se jedan oporavlja a drugi je pušten iz karantina, prenosi Al Džazira.

Da podsetimo, u Srbiji još nije registrovan nijedan slučaj zaraze koronavirusom. Do sada je testirano na virus korona 56 građana ove zemlje i svi rezultati su, prema navodima epidemiologa, bili negativni. Ukupan broj zaraženih u svetu prešao je 95.000 a umrlo je 3.200 ljudi.

1 KOMENTAR

  1. Kod nas se sudare dva automobila pa zdravstveni radnici nemaju gde da ih smeste a ne dao bog neke epidemije u Kraljevu se obukli na prve sumnjive pacijente ko da su bravari mora da im ostalo od variole vere oprema za epidemije

Comments are closed.