Studiranje na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu od iduće godine trajaće tri godine za osnovne i dve godine za master studije. Ovom izmenom, uz osavremenjavanje nastavnih planova, način studiranja biće dodatno prilagođen studentima ali i njihovim budućim poslodavcima.

Dekan Građevinskog fakulteta prof. dr Vladan Kuzmanović kaže da je proces akreditacije novog programa priveden kraju i da će važiti za studente koji studije građevine i geodezije upišu od iduće godine.

– Novi programi omogućavaju studentima da nakon trogodišnjih osnovnih studija već počnu da rade i nastave školovanje uz posao ukoliko to žele. Drugima će, pak, povećati mobilnost i omogućiti im da nastave usavršavanje na Građevinskom fakultetu ili nekom od srodnih evropskih fakulteta, koji takođe koriste isti model studija: tri godine za osnovne i dve za master studije – kaže profesor Kuzmanović.

Iako novi format studiranja važi od iduće godine, dekan Građevinskog fakulteta napominje da i studenti koji se upišu ove godine mogu da računaju na učenje po modernom, savremenom programu koji pruža celovit korpus znanja potrebnih građevinskom inženjeru sadašnjice.

– Nismo čekali novu akreditaciju kako bismo osavremenili nastavu. Pored fundamentalnih znanja, naši sadašnji studenti već uče o najsavremenijim tehnologijama u građevinarstvu i geodeziji, imaju priliku da rade u vrhunskim laboratorijama i da koriste neke od najefikasnijih softvera za analizu praktičnih problema. Tokom studiranja često imaju priliku da se direktno upoznaju sa radom najvećih građevinskih kompanija, ali i da budu deo velike svetske naučne i obrazovne zajednice kroz međunarodne projekte u koje je Fakultet uključen. Mišljenje studenata nam je od neprocenjive važnosti, pa u saradnji sa Studentskim parlamentom neprekidno radimo na unapređenju uslova studiranja – kaže dekan Kuzmanović.

Ove godine za buduće studente na osnovnim studijama otvoreno je 340 mesta na studijskom programu Građevinarstvo (od čega 240 budžetskih i 100 samofinansirajućih) i 60 mesta na studijskom programu Geodezija i geoinformatika (40 budžetskih i 20 samofinansirajućih).

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.