Edukativni centar M6 iz Skoplja sa novim programom za podsticanje društvenog razvoja

  0

  M6 Edukativni centar počinje sa implementacijom novog programa čiji je cilj podsticanje društvenog razvoja i pozitivna društvena transformacija u vremenu promena. Program pod nazivom “M6 Step Forward” je platforma putem koje će ugledni ljudi iz oblasti politike i ekonomije razgovarati i ponuditi rešenja za aktuelne teme i izazove koji uključuju kompanije i građane, i odnose se na različite aspekte koji mogu da podstaknu društveni razvoj u regionu.

  U okviru ovog programa, Edukativni centar M6 realizovaće mnogobrojne događaje, konferencije i vebinare sa poznatim predavačima, vrhunskim stručnjacima i iskusnim zvaničnicima, stručnjacima za situaciju u regionu. Događaji će analizirati aktuelne probleme u različitim oblastima, identifikovati moguća rešenja i tražiti odgovore na pitanja koja utiču na razvoj i društveni napredak, uključujući analizu potreba i problema sa kojima se preduzeća suočavaju kao jedan od faktora za postizanje bržeg ekonomskog razvoja.

  Prvi događaj zakazan je za 27. septembar 2021. godine i biće održan kao hibridna konferencija pod nazivom ,,Razgovori sa liderima – ekonomske i političke perspektive razvoja na Balkanu” na kojoj će lideri i iskusni stručnjaci raspravljati o perspektivi razvoja na Balkanu, a nakon 30 godina sticanja nezavisnosti većine zemalja u regionu. Biće postavljena pitanja o dostignućima i izgledima za razvoj, geostrateškim izazovima i prednostima, uticaju politike na ekonomski razvoj, mogućim rešenjima za poboljšanje kvaliteta života i izazovima u smislu liderstva i ljudskih potencijala.

  O stanju u regionu govoriće eminentni stručnjaci: Dr. Ichak Adizes, svetski priznati konsultant mnogih vlada i kompanija, bivši profesor na univerzitetima Columbia i Stanford, Reinhard Priebe, bivši direktor Evropske komisije, Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za Bliski istok za Balkan, Goran Štrok, predsednik i osnivač ,,Jadranski luksuzni razvoj” i Svetozar Janevski, predsednik ,,M6 Investments”.

  Program “M6 Step Forward” pruža sadržaje i obrazovanje za individualni razvoj, za razvoj kompanija i daje doprinos društvenom razvoju.

  Zainteresovani mogu da saznaju više informacija na www.m6.edu.mk