“E ovo je bio slon u sobi. On je sramota, od kralja je postao burger king…”

0
Tanjug/AP

Na engleskom jeziku izraz “slon u sobi” se koristi za neke očigledne pojave koji svi prećutkuju.

Bokserski promoter Frank Voren, zadužen za britansku zvezdu Tajsona Fjurija, napisao je tekst u kom je ovaj izraz iskoristio da opiše Endija Ruiza, koji je nedavno poražen u borbi sa sa Entonijem Džošuom.

Voren je iskoristio igru reči, u kojoj bi ovaj izraz mogao i doslovno da se shvati – napisao je, između ostalog, da je sramota u kakvom fizičkom stanju je Ruiz dočekao borbu.

Ruiz je, naime, bio šest i po kila teži u odnosu na jun i borbu u Medison Skver Gardenu u kojoj je nokautirao Džošuu.

Posle druge borbe priznao je da je trebalo jače da trenira i da se tri meseca provodio po žurkama.

“Imamo momka koji je na smešan način ostao bez zvanja svetskog šampiona, a spektakl je pretrpeo štetu. Malo je kasno da kaže da se previše provodio i da žali što ima toliko kilograma. Da se pojavio takav u meču koji nije za titulu, promoteri bi s pravom ‘poludeli‘ zbog njegovog stanja. Takođe, profesionalni sportisti imaju i dužnost prema publici koja plaća za privilegiju da ih gleda“, dodao je Voren.

On je naveo i da njegov Tajson Fjuri ne bi “plesao” oko Ruiza kao Džošua, već bi posao odmah završio. Džošua je, inače, slavio na bodove posle 12 rundi.

“Video sam da je Ruiz izjavio da je ostvario san. Ako mu je san bio da osvoji titule i onda se nagoji i izgubi ih u prvoj prilici, onda mu se san ostvario. Od kralja teške kategorije do burger kinga u roku od šest meseci“, naveo je Voren.