E. L. Džejms, autorka “Pedest nijansi” za Nedeljnik: Boris Džonson je klovn

0
Foto: Nino Munjoz

U prvom intervjuu za neki list s ovih prostora, a povodom objavljivanja nove knjige Gospodin u izdanju Lagune, autorka E. L. Džejms se nije ustručavala da progovori i o svojim političkim stavovima i o dešavanjima koja tresu Veliku Britaniju. Na pitanje koliko je teško ponoviti uspeh prve knjige “Pedeset nijansi”, kojom se i proslavila, i da li je to noćna mora svakog pisca, odgovorila je:

“Bila sam vrlo nervozna zbog objavljivanja nove knjige, posebno posle uspeha “trilogije”. Doduše, bila sam nervozna i sa knjigom Mračnije i sa Grej, jer uvek je zastrašujuće plasirati novu priču u svet. Međutim, ja volim priču o Gospodinu, tako da pisanje nije bila noćna mora za mene. Obožavam proces zaljubljivanja u svoje likove, kao što se i oni sami zaljubljuju, i obožavam da istražujem njihovu priču.”

E.L. Džejms kaže da je novom knjigom želela da naglasi koliko ekonomska nejednakost vodi u nestabilno okruženje. Na pitanje koliko je zanima politika i prati li situaciju sa Bregzitom i poteze britanskog premijera Borisa Džonsona, bila je vrlo direktna:

“Veoma me zanima politika, posebno u ovom trenutku. Veoma važno je ostati angažovan i informisan. Ali u eri “lažnih vesti” to postaje sve veći izazov. Što se tiče našeg novog premijera — on je klovn i trebalo je da ostane na TV-u, u igranim emisijama, gde mu je i mesto.”

CEO INTERVJU SA EL DŽEJMS, u kojem otkriva šta misli o pokretu #MeToo, koliko je teško održati se na vrhu, da li piše nešto novo i zašto je večita tema ljubav, čitajte u novom broju Nedeljnika, koji je na kioscima od četvrtka, 19. septembra.

Digitalno izdanje Nedeljnika sa svim dodacima dostupno je na Novinarnici.